Щойно! Олігархи в шоці – Байден лупить. Зеленський приголомшений, рішучий план. Закрити всіх

Джо Байден, як новообраний президент Сполучених Штатів Америки, може допомогти главі української держави Володимиру Зеленському. Але за однієї умови.

Про це американський дипломат Метью Брайза заявив в етері програми “Студія Захід” з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

“США будуть з Україною до тих пір, допоки Україна хотітиме стояти на стороні Заходу, замислюючись про членство у НАТО чи про те щоб слідувати спільній з нами стратегічній лінії”, – зазначив передусім Брайза.

При цьому він наголосив, що з весни 2020 року Зеленський “дедалі більше відступає від реформаторського напрямку і обіцянок про відновлення балансу Вашої (української – ред.) політичної системи, яка виглядає дещо заплутаною для Джо Байдена та й для багатьох інших”.

“Отож, думаю, настав час президенту Зеленському повернутися на шлях реформ”, – закликав Брайза.

Але, попри те, як далі діятиме Зеленський, Байден, за словами Брайзи, неодмінно враховуватиме у своїй зовнішній політиці національні інтереси України.

“Я знаю, наскільки важливою для нього (для Байдена – ред.) є Україна. Я працював з ним особисто. Він мислить систематично та стратегічно. Його завжди турбувала російська агресія і Ви пам’ятаєте, що за правління президента Обами, віцепрезидент Джо Байден відповідав за політику США щодо реагування на вторгнення Росії в України. Йдеться й про питання анексії Криму. Він визначав, якими санкціями карати Росію. Я думаю, він продовжить свою лінію, незалежно від того, що відбуватиметься всередині політичної системи України”, – підсумував Метью Брайза.

Також, Адміністрація обраного президента США Джо Байдена повинна зробити кілька кроків, щоб допомогти Україні відновити розслідування можливої корупції бізнесменів Ігоря Коломойського і Дмитра Фірташа.

Одним із таких кроків може стати підготовка санкцій проти суддів Конституційного Суду, які є “ініціаторами скандальних рішень”. Про це в редакційній колонці пише The Washington Post.

“Закон Магнітського передбачає заборону на отримання віз і заморожування активів в таких випадках. Міністерство юстиції Байдена також могло б допомогти відновити зусилля, спрямовані на розслідування кримінальних справ про корупцію проти ключових українських бізнесменів, зокрема й Фірташа та Коломойського, які брали участь у блокуванні реформ і просуванні російських інтересів в Україні”, – йдеться в публікації.

Редакційна колегія американської газети зазначає, що свого часу Байден наполегливо підштовхував попередній український уряд до боротьби з корупцією, а також підтримав допомогу з боку США, коли Україна чинила опір захопленню Криму Росією і вторгнення в дві інші області.

“Президент Володимир Зеленський потребує підтримки Байдена, як ніколи раніше. Колишній комедійний актор, обраний главою держави, під час передвиборчої кампанії обіцяв подолати корупцію в Україні. Однак Зеленський недавно переконався, що боротьбі з корупцією неабияк перешкоджає Конституційний Суд України, який із серпня виніс кілька постанов, які обмежують ключові антикорупційні реформи, включаючи скасування електронного декларування доходів”, – відзначається в матеріалі.

Джерело

Щойно! Олігархи в шоці – Байден лупить. Зеленський приголомшений, рішучий план. Закрити всіх