Зеленський не чекав! Скандал в ОП – шокуюча правда спливла на поверхню. Країна на ногах – такого ще не було

Компанія “Дейрінг Капітал”, співвласником якої є тесть заступника голови Офісу Президента Олега Татарова Олександр Павлушин отримала від Київради землю під забудову одразу після призначення Татарова в ОП. Про це розповідає “Бігус-інфо”.

Йдеться про майже півтора гектари у Святошинському районі на Краснова,33. Її “Дейрінгу Капіталу” віддали в оренду на 10 років для будівництва житлового комплексу. Проєкт цього рішення було зареєстровано наприкінці липня, за два тижні до призначення Олега Татарова в Офіс Президента, а в порядок денний проєкт потрапив у вересні – вже після того як Татаров став заступником глави Офісу.

“Дейрінг Капітал” було зареєстровано у жовтні 2019 року, тож у компанії відсутній будь-який будівельний бекграунд. Власниками фірми значаться троє людей. Окрім тестя Татарова Олександра Павлушина, це Геннадій Пожарун і Людмила Міщенко.

Зареєстрована “Дейрінг Капітал” на Антоновича, 131, де нерухомістю володіє і сам Татаров, і його дружина Тетяна. Окрім цього, Олександр Павлушин значиться власником двокімнатної квартири в житловому комплексі на Малевича, 89. Така нині коштує близько 4 мільйонів гривень.

Цікаво, що Олександр Павлушин родом з Кіровоградської області, де чоловік зареєстрований як фізична особа-підприємець. ФОП займається маршрутними перевезеннями і має відповідну ліцензію. Іншої інформації про бізнес Павлушина, тим паче – пов’язаний із будівництвом – журналістам знайти не вдалося, як і інформації про достатні статки для купівлі нерухомості в Києві і старту будівельного бізнесу.

Цікава деталь – в січні Татаров і його дружина Тетяна запустили процес розірвання шлюбу, справа потрапила до Деснянського райсуду. Наразі невідомо чи не є це розлучення фіктивним – для приховування чи збереження майна та активів родини.

На цьому цікавинки не закінчуються. Так Олег Татаров був науковим керівником в експерта Костянтина Дубоноса, якого підозрюють в підробленні експертизи для екснардепа-забудовника Максима Микитася за хабар.

Сам Татаров тоді представляв інтереси Микитася і нібито був посередником між екснардепом та Дубоносом в домовленості про цей хабар.

На сайті Національної академії внутрішніх справ є інформація, що Костянтин Дубонос у 2019 році працював над кандидатською дисертацією на тему “Використання баз біометричних даних підрозділів Експертної служби МВС України під час розслідування кримінальних правопорушень“.

В графі “Науковий керівник (консультант)” вказано “Татаров О.Ю.”. Це прізвище та ініціали збігаються із заступником голови Офісу Президента Татарова Олега Юрійовича. На той час він якраз був професором Національної академії внутрішніх справ.

Нині Костянтин Дубонос, заступник директора Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, є підозрюваним у справі Максима Микитася. За версією НАБУ, він отримав від Микитася хабар у вигляді паркомісця за підробку на його користь експертизи в кримінальному провадженні. Вчора, 2 грудня Вищий антикорупційний суд обрав Дубоносу за цією підозрою запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

НАБУ також опублікувало частину переписок у цій справі, які підтверджують факт організації хабара. При цьому в домовленостях в ролі посередника між Микитасем та Дубоносом була третя особа – “експосадовець ДК “Укрбуд””. НАБУ не розкриває імені цієї особи, однак ЗМІ повідомляють, що ним був нинішній заступник глави Офісу Президента Олег Татаров.

У той час Олег Татаров працював юристом в компанії Максима Микитася “Укрбуд”.

НАБУ заявило, що Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова перешкоджає притягненню винних у цій справі до відповідальності.

Олег Татаров був призначений в Офіс Президента в серпні. Тут він одразу зайнявся питаннями координації силових органів.

За президента Віктора Януковича Татаров працював в Головному слідчому управлінні МВС. Під час Революції Гідності він був одним з “рупорів” силового блоку і виправдовував дії тодішньої влади і силовиків.

Джерело:korupciya.com

Зеленський не чекав! Скандал в ОП – шокуюча правда спливла на поверхню. Країна на ногах – такого ще не було