Я цього так не залишу: Порошенко дізнавшись про свій завтрашній aрeшт пішов Ва-банк і оголосив про…

Екс-президент України Петро Порошенко в екстреному порядку оголосив про продаж всього бізнесу, майна, телеканалів і банків.

Це говорить про те, що екс-президента вже попередили, що буде арешт.

Олігарх побоюється, що майно буде конфісковано на користь держави.

За 5 років безліч заводів Порошенко фігурували в справах про мародерство і розграбуванні армії. Чого вартий тільки «Кузня на Рибальському» через яку Свинарчук вкрали у армії понад 250 мільйонів гривень.

Сьогодні стало відомо, що Порошенко повністю позбувся Рошен.

Порошенко переписав на старшого сина Олексія дві групи компаній, які становлять сільськогосподарський і кондитерський бізнеси корпорації «Рошен».

Ще 28 серпня минулого року він не володів взагалі жодною акцією або часткою у фірмі. Згідно  декларації  Олексія Порошенка, яку він подав у зв’язку з закінченням депутатських повноважень (раніше він був нардепом від «Блоку Петра Порошенка»), у нього взагалі не було ні цінних паперів, ні корпоративних прав. Не був він також кінцевим власником (бенефіціаром) жодної з будь-яких компаній:

Однак зараз Олексій Порошенко числиться бенефіціаром (кінцевим власником) вже в 50 фірмах, які складають кістяк бізнес-імперії Порошенка.

На Олексія Порошенка записаний весь кондитерський бізнес, відомий під брендом «Рошен». Формально він весь сконцентрований на фірмі під назвою «Центрально-Європейська кондитерська компанія» (ТОВ «ЦЕКК»). Це холдингова компанія, якій належать кондитерські фабрики, сільгосппереробка, а також збутова мережа «Рошен» в Україні та за кордоном.

Сюди відносяться знаменита Липецька кондитерська фабрика, київська, кременчуцька, дві вінницькі кондитерські фабрики, масло молочний комбінат «Бершадьмолоко», Літинський племзавод (обидва – Вінницька область), а також Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) і фабрика Bonbonetti Choco (Угорщина)

Формально основний власник холдингу «ЦЕКК» – нідерландська «Roshen Europe BV», якій належить 85% холдингу.

Ще одна група компаній, які Порошенко-старший передав синові, – це сільськогосподарський бізнес, який сконцентрований на фірмі «Укрпромінвест-Агро».

Вона володіє підприємствами, які спеціалізуються на вирощуванні сільгосппродукції, виробництві цукру і борошна і тваринництві. Земельний банк складає 120 тисяч гектарів в шести областях України.

Фірма «Укрпромінвест-Агро» є засновником і акціонером агрофірм і переробних підприємств: «ПК Поділля», «ПК Зоря Поділля», Вінницький комбінат хлібопродуктів №2, агрофірм «Дніпроагролан», «Іванківці», «Мас-Агро», «Правобережний »,« Прогрес-НТ »і ін.

Сільськогосподарський холдинг «Укрпромінвест-агро» на 100% належить ТОВ «Прайм інместментс», власник якого – теж нідерландська компанія «Roshen Europe BV».

Таким чином, аграрний і кондитерський бізнеси родини Порошенків сконцентровані на голландській компанії «Roshen Europe BV» А Олексій Порошенко тепер числиться її кінцевим власником.

Але голландською фірмою син екс-президента володіє не безпосередньо, а через дві «прокладки» – кіпрську компанію CEE Confectionery Investments Limited ( «СІ Конфекшарі Інвестментс Лімітед») і компанію з Люксембургу Roshen Group Sarl ( «Рошен Груп С.а.р.л . »).

Експерти впевнені, що олігарха Петра Порошенка хтось попередив про арешт і він екстрено переписав бізнес на найближчих родичів.

Источник: www.bn24.biz.ua

Я цього так не залишу: Порошенко дізнавшись про свій завтрашній aрeшт пішов Ва-банк і оголосив про…