В Києві мaйдaн рoзгoрiвcя з новою силою! Людям остаточно увiрвaвcя терпець і вони пішли на штyрм

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції на сторінці в Фейсбук.

“Періодично між протестувальниками та правоохоронцями виникають словесні перепалки і короткострокові сутички. Зараз на двох активістів поліцейськими на місці складено адміністративні матеріали за порушення ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці додали, що мітингувальники обмежують доступ народним депутатам України на територію Ради і блокують рух транспорту.

“Для відновлення правопорядку правоохоронці змушені створювати живі коридори і відтісняти громадян для безперешкодного проходу і проїзду автотранспорту”, – додали в поліції.

Крім того, співробітники правоохоронних органів закликали організаторів і учасників заходів дотримуватися вимог чинного законодавства і не порушувати громадський порядок.

Як повідомляє журналіст Telegram-каналу “PavlovskyNews” з місця подій, народний депутат Микола Тищенко разом з групою інших нардепів від “Слуги народу”, вийшов до протестуючих. Поруч з Тищенко були помічені представники фракції “СН” Жан Беленюк і Дмитро нальотів.

“Ми прийшли не ховатися під куполом і оббігати поліцейськими кордонами. Не треба нас захищати від народу”, – зазначив Тищенко і запропонував присутнім підприємцям ухвалити новий закон, який буде розроблений спільно з представниками малого і середнього бізнесу.

Рух транспорту в урядовому кварталі перекрито. Як передає “Київ оперативний”, заблоковані вулиці Шовковична та Грушевського. Зокрема, протестуючі стоять на проїжджій частині від Кріпосного провулка до Європейської площі, а також контролюють виїзд на вулицю Інститутську. Частина колони протестуючих рушила під Офіс Президента.

Зі сцени “податкового майдану” звучать вимоги забезпечити підприємцям конституційне право кожного українця на працю. Поліція Києва, в свою чергу, закликає організаторів і учасників протестних заходів дотримуватися заявлений ними мирний формат проведення акції.

Як повідомляє журналіст каналу “PavlovskyNews”, станом на 10:00 ранку п’ятниці, протестувальники “ФОПи” перекрили весь урядовий квартал: “Почалися сутички з поліцією”. Одна з таких бійок потрапила на відео:

“ФОПи взяли за нардепа звичайного перехожого. Накинулись на нього, поліція їх відтіснила”, – повідомляє канал “Dtp.kiev.ua”. Як зазначає видання, підприємці вимагають від депутатів повного скасування касових апаратів, а не відстрочки на їх введення.

У ролику, знятому з місця подій парламентським фотографом Яном Доброносовим, народний депутат від “СН” Святослав Юраш, який також вийшов до протестуючих, розповідає присутнім, що закон про введення касових апаратів був відстрочений. На що присутні йому відзначають, що відстрочення ніякої немає, а “ризиковані групи” в документі так і залишилися.

Джерело:korupciya.com

В Києві мaйдaн рoзгoрiвcя з новою силою! Людям остаточно увiрвaвcя терпець і вони пішли на штyрм