25 рoків в’язниці абo дoвічне за хабар в одну кoпійку… Тoбі Батьківщина, сoбако, дає 50 тис дoл. на місяць, давай – керуй нoрмально!, — Гордон

Міністрам Кабміну потрібно дати зарплату в 50 тисяч доларів, а депутатам – по 20-30 тисяч доларів на місяць, але якщо вони будуть як і раніше красти – присуджувати їм довічне ув’язнення.

Про це у відео-інтерв’ю заявив телеведучий Дмитро Гордон.

На його думку, щоб перемогти корупцію і щоб на держслужбу йшли кращі люди, у чиновників повинні бути високі зарплати.

«Якщо ми хочемо, щоб країна добре і ефективно керувалася, люди, які будуть це здійснювати, повинні отримувати дуже великі зарплати. Наприклад, я б дав міністрам тисяч 50 доларів в місяць, а депутатам – тисяч 20-30. Якщо можуть футболісти у нас в країні отримувати 120 тисяч доларів на місяць, то чим міністр гірший за футболіста?», – заявив Гордон.

Телеведучий каже, що дав би ще на додачу до такої зарплати міністрам і чиновникам та їхнім родинам соціальний пакет та можливість рік отримувати безвідсоткові кредити у держави на нерухомість і автомобілі.

«І дав би їм 25 років в’язниці або довічне ув’язнення за найменший хабар в одну копійку. Тобто, тобі Батьківщина, собако, дає 50 тисяч доларів на місяць, і давай – керуй нормально! А якщо тобі мало – сиди довічно!», – розповідає Гордон.

Він впевнений, що на таких умовах у владу гарантовано пішли б кращі люди з бізнесу, які домоглися чогось у житті.

«Ось тоді б все запрацювало! Що таке 50 тисяч доларів для міністра? Так це – дурниця, у порівнянні з тим, що вони крадуть. Тому все відносно», – сказав телеведучий.

Гордон також зазначив, що не поділяє народних депутатів на парті та на фракції.

«Для мене вони всі на одне обличчя. Це одна велика партія людей, які хочуть красти. Ось я б їх так і назвав: «Партія людей, які хочуть красти». Тому до якої парті або фракції вони належать, немає ніякого значення. Вони нічим один від одного не відрізняються, у них немає ідеології. У них ідеологія одна – зображення американських президентів на американських купюрах», – резюмував Гордон.

Джерело

25 рoків в’язниці абo дoвічне за хабар в одну кoпійку… Тoбі Батьківщина, сoбако, дає 50 тис дoл. на місяць, давай – керуй нoрмально!, — Гордон