Експерт з права дітей: “Писати не хотіла, яле ви мабуть і не знаєте що в новорічному привітанні Зеленського, в якому брали участь діти..

Презuдeнт Українu Володuмuр Зеленськuй, до новорічного прuвітання якого було залучено дітей, не здогадується, що дuтuнство в українських дітей не завждu щаслuве. Про це експертка з прав дитини Людмила Волинець написала 1 січня у Facebook.

“Коли його спічрайтери роздають, слава богу, щасливим дітям на знімальному майданчику папірці зі словами “багато грошей”, діти, не розуміючи глибини руйнації сімей і дітей сучасною бідністю, будуть намагатися фонетично точно сказати доручене”, – зазначила вона.

Волинець наголосила, що обов’язок держави – рятувати дітей, “яким загрожує смерть від чергового співмешканця мами, чи зґвалтування, чи чадне перебування в алкогольному або наркотичному чаді”. Тому що це теж українські діти.

“Очевидним є новий тип політика, керівника держави, який просто експлуатує образ дитини для досягнення своєї прагматичної мети, яка не має жодного стосунку ні до дітей “в екрані”, тим більше ні до дітей з іншого боку екрана. Бо якби президент мав об’єктивну інформацію про стан дітей в Україні, про руйнування всієї вертикалі виконавчої гілки влади з питань дітей, йому не спало б на думку подавати привітання в такому вигляді”, – вважає Волинець.

норма закону

Експерт з права дітей: “Писати не хотіла, яле ви мабуть і не знаєте що в новорічному привітанні Зеленського, в якому брали участь діти..