Ці 12 продуктів впливають на твою психіку. Дізнайся, як уникнути наслідків!

Здоровий спосіб життя і правильне харчування знаходяться на піку популярності. 

Якщо раніше ми беззастережно користувалися бабусиними рецептами жирненьких пиріжків, то сьогодні намагаємося налягати на зелень, Суперфуд, біле м’ясо і свіжі соки, уважно вчитуємось до складу страв і намагаємося зробити щоденне меню максимально корисним.

Здавалося б, а що в цьому поганого? Здорово ж, що всі, від малого до великого, почали піклуватися про здоров’я і розбиратися в тому, що їдять. Річ у тому, що безліч нав’язаних нам продуктів насправді не такі вже корисні, як ми звикли думати. І навпаки, багато ласощів, від вживання яких закликають утриматися, просто необхідні організму для повноцінного функціонування.

Як продукти впливають на психіку:

1. Останнім часом у фанатів правильного харчування величезною популярністю користується очищений рис. Але далеко не всі знають про те, що цей продукт не такий вже корисний. В очищеному рисі містяться швидкорозчинні вуглеводи, через які в кров моментально потрапляють молекули глюкози. А це провокує стрибки цукру, які негативно позначаються на роботі та здоров’ї мозку і нервової системи.

2. Коли зберетеся в кіно, не відмовляйте собі в пачечці попкорну. Річ у тому, що в ньому міститься цілий ряд необхідних для нервової системи речовин: золото, фосфор, залізо, кремній і магній. Також попкорн багатий незамінними при депресіях і стресах вітамінами групи В.

3. Прописуючи клієнтам меню, дієтологи дуже часто включають в нього тунець. А ця, здавалося б, корисна риба містить шкідливу для пам’яті ртуть і синтетичні речовини, які негативно впливають на роботу нервової системи.

4. Якщо ви хочете довгі роки жити, не знаючи проблем з пам’яттю, і знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера, налягайте на сало. Воно містить рідкісну арахідонову кислоту.

5. А ось часте вживання злаків може спровокувати напади паніки й появу депресії.

6. Та й без шоколаду нікуди, принаймні, без темного. Він багатий на флавоноїди – відповідальні за активацію мозкових клітин речовини. Ці солодощі необхідні для розширення судин і стимуляції роботи головного мозку.

7. Через часте вживання в їжу твердого сиру можна зіткнутися з одним дуже неприємним захворюванням: мігренню. У сирі міститься тирамін, який відомий своєю здатністю підвищувати тиск і провокувати мігрень.

8. У всіх дієтах чорним по білому написано, що картоплю треба виключити з раціону через високий вміст крохмалю. Але ось мало хто знає, що цей овоч багатий калієм, який сприяє насиченню мозку киснем. Плюс до цього вітаміни групи В і глюкоза, що входять до складу продукту, підсилюють приплив крові до голови.

9. Надлишок бобових в раціоні загрожує розвитком анемії та порушенням кровопостачання мозку. Дубильна кислота, що міститься в них, не дозволяє організму засвоювати необхідні природні мінерали.

10. Якщо ви ще не перебуваєте в фан-клубі куркуміну, саме час в нього вступити. Він містить величезну кількість антиоксидантів, які уповільнюють старіння мозку і підтримують його розумові функції.

11. Також варто придивитися до шафрану. Завдяки високому вмісту мінеральних речовин, вітамінів групи В і аскорбінової кислоти пряність славиться здатністю покращувати роботу мозку і допомагати організму справитися з нервовими розладами.

12. Коли не можете сконцентруватися, понюхайте паличку кориці, вона допоможе зосередитися. Також цей трюк допомагає краще запам’ятати інформацію і прискорює реакцію.

Що скажете, знайшли в цьому списку улюблені продукти? Якщо ви помітили, що почали швидко втомлюватися і забувати про важливі речі, прочитайте цю статтю, щоб додати по-справжньому корисні продукти у свій раціон.

А також опублікуйте корисну інформацію на своїй сторінці, щоб не втратити!

Ці 12 продуктів впливають на твою психіку. Дізнайся, як уникнути наслідків!