Це змова! Просто зараз – олігархів виметуть, Тимошенко в шoцi. Медведчук в пaнiцi. Мама Вітренка злила все

Мати Юрія Вітренка, кандидатуру якого на посаду міністра енергетики вдруге відхилила Рада, Наталія радить йому не робити третю спробу очолити міністерство. Про це Наталя Вітренко сказала в своєму відеозверненні на YouTube.

Так, на думку глави “Прогресивної соціалістичної партії України Вітренко, її сина” травили “олігархи, які ділять між собою колосальні доходи.

Наводимо текст заяви Наталії Вітренко:

“Я щиро рада, повірте. Як православна людина я зрозуміла, що не потрібно метати бісер перед свинями. Те, що я побачила за 1,5 місяці його роботи. Те, що я побачила, яке цькування розгорнули олігархи зі всіх своїх телеканалів. Як всі їх шавки намагалися нагавкати, намагалися перешкодити, обмовити його – Юрія Вітренка. Навіщо тоді такого уряду, такого парламенту, такої влади витрачати своє життя, енергію, свої знання.

Юрій так наївно сподівався будувати європейський ринок в Україні. Де? З бандитами? З цими ненаситними олігархами? Ви подивіться, як вони всі об’єдналися, всі телеканали в їх руках. На всіх телеканалах з ранку до вечора мусувалося ім’я Юрія Вітренка. І весь час гидота, весь час домисли. Я вважаю, тут найвищих висот досягла імперія Медведчука. Особливо, канал NesOne. Вітренко Юрія туди не запрошували і не пускають. Зрозуміло, Медведчук – це “Газпром”, це ті олігархи, які між собою ділять колосальні доходи. Медведчук – це Фірташ, Бойко, Льовочкін. Це та імперія, яка, де змагається, де співпрацює з Ахметовим, з Коломойським. І дерибанить Україну. І ось вони весь цей час, всі 1,5 місяці, не допускали Юрія в ефір, а тільки труїли.

А в останні дні, видно, закінчивши свої косметологічні етюди, тут вже розгорнулася Юлія Тимошенко. 27 січня, по “112” каналу вона розперезалася, настільки відкрито говорила, що Вітренко Юрій злодій, йому треба в тюрму, він 4 мільйони доларів мамі відправив на рахунок в Америку. Мені відразу почали дзвонити наші партійці: “Наталя Михайлівна, ви що, в Америці?”. Я кажу: “Ні, я в Києві”. Я в Києві жила і живу. Рахунків у мене не в якихось американських банках немає, в Києві – дуже скромненький рахунок в банку. Що вона приплела, ця дівчинка при Паші Лазаренка і омолоджена бабуся при Рінатові Ахметові? Що вона наплела? Так її дратувало, що хтось хоче навести порядок?

Юрій Вітренко дуже сміливо проводив лінію по ліквідації монополізму на електроринку і відкрито заявив про необхідність будівництва соціальної держави з ринковою економікою. Ви ще у когось це чули? Хто-небудь ще про це говорив? Якби “Газпром” цей кабальний договір з Юлією Тимошенко розкручував і далі, з України всі ці побори брав і далі – він би вилучив з України 94 мільярди доларів. І від цього захистила нашу країну група фахівців на чолі з Юрієм Вітренко. У грудні 2019 року, коли нормандський формат зібрався в Парижі – хто з президентом Росії Путіним вів розмову на рахунок газового ринку, контракту з “Газпромом” … Хто? Коболєв? А його туди навіть і не запросили. Хто, Зеленський? Зеленський знав, що він не в темі і нічого не зможе довести. Юрій Вітренко! Тобто, тоді він був потрібен, тоді цінували його професіоналізм, а сьогодні – батюшка Святе, що ж зробив цей убогий прем’єр-міністр Шмигаль? Йому дали слово на сесії: “Кабінет міністрів рекомендує кандидатуру”. І що? Шмигаль щось сказав виразне, крім “Ми рекомендуємо Юрія Вітренка”? Ну і що, що Юрія Вітренка, а не Петю Козиренко. За які заслуги, як ви його оцінюєте – ні слова. А профільний комітет – це що за виступ Яроса? Що це за порнографія? Ось проголосували 14 осіб. Ну і що, що проголосували. Ви ж розглядаєте кандидатуру на найважливіше Міністерство, я хочу сказати. Без енергетичної бази нічого в Україні не буде нормального, нічого.

А Разумков? Він вів сесію. Він що, дав заключне слово сказати Юрію Вітренко, після всіх цих гидот, які на нього виливали – і Порошенко, і медведчуківська фракція “ОПЗЖ”, і “Батьківщина”, цей Кучеренко? І що, дали йому слово пояснити, сказати що це брехня? Ні, взагалі слова заключного не дали. Регламент дикий абсолютно, 3 хвилини для виступу. Що за 3 хвилини можна сказати?

Ну і що в результаті? В результаті Україна не отримала міністра енергетики. Наша країна не отримала ту дуже важливу управлінську структуру, яка повинна, зобов’язана розібратися з тарифною катастрофою.

Проголосували, тому що змова олігархів. Ось хто тримає Україну за горло. Ось, хто плювати хотів і на якісь там розпорядження Зеленського. Ось де суть. І, коли я почула, що начебто Юрію запропонували втретє виходити в парламент з пробою на обрання і він начебто буде думати над цим.

Я ось зараз публічно звертаюся: не потрібно Юрію робити цього, це буде велика помилка. Гієни і шакали повинні захлинатися у власній жовчі, у власній кривавій слині. Не потрібно їм допомагати, раз вони нічого не хочуть міняти на краще в Україні. Я все одно вірю, що довго їх влада не протримається. Всього цього уряду, всього цього парламенту, всіх цих навіть монстрів-олігархів … Вони будуть виметені. Будуть виметені народним гнівом. Ось тоді будемо будувати нормальну Україну “.

Нагадаємо, що на засіданні в четвер, 28 січня, Верховна Рада не змогла призначити Юрія Вітренка на посаду першого віце-прем’єр-міністра-міністра енергетики.

Відповідне рішення підтримали 204 нардепів.

Голоси розподілилися по фракціям так:

  • “Слуга народу” – 177,
  • “Довіра” – 18,
  • Позафракційні – 9

Відзначимо, що Юрій Вітренко народився в Києві в 1976 році. Його батько – доцент і кандидат економічних наук, а мати – відомий політик Наталія Вітренко, глава “Прогресивної соціалістичної партії України”. У 1994 і 1998 роках її обрали до Верховної Ради, а під час президентських виборів 1999 року за неї проголосували 10,97% виборців. Наталія Вітренко на протязі всієї своєї публічної кар’єри критикувала Захід з НАТО і виступала за союз України, Росії і Білорусі.

Однак сам Юрій, на відміну від матері, публічно підтримує прозахідний вектор розвитку України. У 15 років його батьки розлучилися і він залишився жити з батьком.

Це змова! Просто зараз – олігархів виметуть, Тимошенко в шoцi. Медведчук в пaнiцi. Мама Вітренка злила все