Журналіст Дмитро Гордон в прямому ефірі пoтyжнo “врiзaв” нардепу Бойку з ОПЖЗ

Дмитро Гордон вважає, що власники телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZIK, проти яких на цьому тижні українська влада ввела санкції, не працювали в інтересах України. Таку думку він висловив 5 лютого в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі “Україна”.

“НАМ ТРЕБА ЧІТКО РОЗУМІТИ: У НАС В КРАЇНІ, НА ЖАЛЬ, ЯКЩО ЗГАДАТИ ДРУГУ СВІТОВУ ВІЙНУ І ФАШИСТСЬКУ ОКУПАЦІЮ УКРАЇНИ, ІСНУЄ ВЕЛИЧЕЗНА КІЛЬКІСТЬ ПОЛІЦАЇВ І КОЛАБОРАНТІВ. ТІ, ХТО ТРИМАВ ЦІ КАНАЛИ, ТІ, ХТО, НА ЖАЛЬ, НА НИХ ПРАЦЮВАВ, І ТІ, ХТО ЇХ ЗАРАЗ ЗАХИЩАЄ, – ЦЕ ПОЛІЦАЇ І КОЛАБОРАНТИ. ПОТРІБНО ЇХ НАЗИВАТИ САМЕ ТАК. ЦЕ ПРАВДА. ЦЕ ЛЮДИ, ЯКІ ХОЧУТЬ БЛАГА НЕ СВОЇЙ КРАЇНІ, А ЧУЖИЙ, ЯКА РОЗВ’ЯЗАЛА АГРЕСІЮ ПРОТИ НАШОЇ БАТЬКІВЩИНИ “, – СКАЗАВ ГОРДОН.

Він нагадав, що війна між Росією і Україною триває сьомий рік.

“ПРИЧОМУ ВІЙНА НЕ СТІЛЬКИ ГАРЯЧА В ОСТАННІ РОКИ, СКІЛЬКИ ГІБРИДНА. ДУЖЕ ВАЖЛИВО РОЗУМІТИ, ЩО РОСІЯ ВОЮЄ З УКРАЇНОЮ ЗА ВСІМА ЗАКОНАМИ І ПРАВИЛАМИ ГІБРИДНОЇ ВІЙНИ. ЩО ТАКЕ ГІБРИДНА ВІЙНА? ЦЕ ДІЇ, СПРЯМОВАНІ НА ЗНИЩЕННЯ ДЕРЖАВИ … НА ЖАЛЬ, НАША КРАЇНА ВСІ ЦІ РОКИ ВЕЛА ПОЛІТИКУ ПОДВІЙНИХ СТАНДАРТІВ. НАЧЕБТО ВІЙНА ЙДЕ, ГЕРОЇ АТО Є, А НІБИ ВІЙНИ І НЕМАЄ, І МИ ТОРГУЄМО З РОСІЄЮ “, – ОБУРИВСЯ ГОРДОН.

На його думку, це “внутрішня моторошна брехня” руйнувала Україну, так само як і російська агресія.

“СЬОГОДНІ Я ВПЕРШЕ ЗІТХНУВ НА ПОВНІ ГРУДИ. ТОМУ ЩО НАРЕШТІ ДЕРЖАВА УКРАЇНА ВЧИНИЛА ВЧИНОК. Я ВВАЖАЮ, ЩО ЦЕ ВЕЛИКИЙ ВЧИНОК. Я КРИТИКУВАВ ПРЕЗИДЕНТА [ВОЛОДИМИРА] ЗЕЛЕНСЬКОГО ОСТАННІМ ЧАСОМ (У СПРАВІ, Я ВВАЖАЮ) ЗА НЕРІШУЧІСТЬ. СЬОГОДНІ Я ЗНІМАЮ ПЕРЕД НИМ КАПЕЛЮХ. ЦЕ ВЧИНОК ЧОЛОВІКА, ЦЕ ВЧИНОК ПРЕЗИДЕНТА, ЦЕ ДЕРЖАВНЕ РІШЕННЯ “, – ВВАЖАЄ ЖУРНАЛІСТ.

Гордон звернувся до присутнього в студії секретарю Ради національної безпеки і оборони Олексію Данилову і сказав, що його він теж критикував.

“Чому? Тому що вважав, що він не на своєму місці. Сьогодні хочу відкликати свої слова назад. Вам в очі дивлюся і кажу: ви теж зробили вчинок. Те, що ви зробили, це для України подія, це назавжди залишиться в історії. головне тепер: не відступити. головне, сказавши “а”, сказати “б”, “в”, “г”, “д” і так далі “, – продовжив журналіст.

Народного депутата від “опозиційної платформи – За життя” Олега Волошина, який теж був гостем програми, слова Гордона про колаборантів обурили.

“Цікаве зізнання пана колаборанта, який працював на” 112-му каналі “, – звернувся він до Гордона.

“ТЕ, ЩО ВИ КОЛАБОРАНТ, – ЦЕ 100%. І ПОЛІЦАЙ ДО ТОГО Ж. СПІЛЬНО”, – ВІДРЕАГУВАВ ГОРДОН. ЦІ СЛОВА ЖУРНАЛІСТА ПРИСУТНЯ В СТУДІЇ АУДИТОРІЯ У ВІЦІ 18-29 РОКІВ СПРИЙНЯЛА З 100-ВІДСОТКОВОЮ ПІДТРИМКОЮ.

Журналіст сказав, що ніколи не працював на телеканалі “112 Україна”, в 2017-2019 роках там виходила його авторська програма, але він ніколи не отримував за це грошей.

“Я БАГАТА ЛЮДИНА, Я САМ МОЖУ КУПИТИ БУДЬ-ЯКИЙ ТЕЛЕКАНАЛ. ЖОДНОЇ КОПІЙКИ Я НІКОЛИ НЕ ОТРИМАВ”, – СКАЗАВ ЖУРНАЛІСТ.

Він нагадав, що як тільки дізнався, що кум президента РФ Володимира Путіна, народний депутат від ОТЗЖ Віктор Медведчук взяв під контроль “112 Україна”, відразу ж заявив про це в прямому ефірі цього телеканалу і назвав політика “ворогом України”.

“Я СКАЗАВ, ЩО ЯКЩО ЗАВТРА МЕНЕ НЕ ПУСТЯТЬ В ЕФІР, ПРОБЛЕМИ НЕ БУДЕ. МЕДВЕДЧУК ВИЯВИВСЯ РОЗУМНІШИМ, НІЖ Я ДУМАВ. ЯК [ТОДІШНІЙ ПРЕЗИДЕНТ ПЕТРО] ПОРОШЕНКО НЕ ПРОСИВ ЙОГО, ЩОБ МЕНЕ БІЛЬШЕ НА КАНАЛІ НЕ БУЛО (ВОНИ УДВОХ КЕРУВАЛИ ЦИМ КАНАЛОМ, І ЦЕ ВАЖЛИВО СКАЗАТИ), ОДНАК, ВСЕ БУЛО НОРМАЛЬНО “, – ЗАЗНАЧИВ ЖУРНАЛІСТ.

Волошин уточнив, чи є, таким чином, Порошенко колаборантом і поліцаєм.

“ПОРОШЕНКО? ПОЛІЦАЙ І КОЛАБОРАНТ. 100%”, – СКАЗАВ ГОРДОН.

“ВЕЧІР ПЕРЕСТАЄ БУТИ МЛОСНИМ”, – ВІДРЕАГУВАВ НА ЦЮ РЕПЛІКУ СПІВГОЛОВА ФРАКЦІЇ ОТЗЖ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ ЮРІЙ БОЙКО.

“ТРЕБА ПРОСТО ГОВОРИТИ ПРАВДУ. ПОРОШЕНКО – ТОРГОВЕЦЬ ЦУКЕРКАМИ З ОКУПАНТАМИ”, – ВІДПОВІВ ГОРДОН.

Джерело

Журналіст Дмитро Гордон в прямому ефірі пoтyжнo “врiзaв” нардепу Бойку з ОПЖЗ