Судний вечір: Відразу після РНБО – всіх 236 депутатів, взяти їх – почалось немислиме. Зеленський вдарив – облава

Олексій Данілов повідомляє про підсумки РНБО.

Він заявив, що завод Мотор-Січ буде повернений в держвласність найближчим часом.

Данілов обіцяє компенсацію інвесторам.

РНБО доручила СБУ вивчити обставини ратифікації Харківських угод від 27 квітня 2010 року і дії 236 депутатів, які підтримали це рішення.

Олексій Данілов додав, що рішення Ради відкрило дорогу до анексії Криму.

“Харківські угоди ратифікували дуже швидко, через 4 дні після підписання. СБУ може порушити справу за статтею “державна зрада”. Голосувало багато цікавих персонажів, які продовжують залишатися в політиці “, – сказав секретар Радбезу Олексій Данілов.

Серед інших він назвав прізвище тодішнього спікера Володимира Литвина, який зараз пропонує себе на посаду ректора КНУ імені Шевченка та, на думку Данілова, не має морального права цього робити.

“СБУ з’ясовуватиме, з яких причин це відбувалося. Суспільство повинно знати. Там є діючі депутати і діючі олігархи, цей список буде дуже цікавий “, – сказав Данілов

Серед тих, хто голосував за ратифікацію Харківських угод: Ринат Ахметов, Ігор Палиця, Вадим Столар, Віталій Хомутинник, Микола Злочевський, Юрій Іванющенко, Василь Хмельницький, Андрій Деркач, Юлія Льовочкіна (Новікова).

Також в списку є люди на сьогоднішніх посадах Максим Луцький (ректор НАУ), Василь Горбаль (член ради НБУ), Сергій Головатий (суддя КС).

Також стало відомо, що з 16 березня почне працювати Центр протидії дезінформації за сприяння розвідки і представників уряду.

Також, РНБО доручило провести перевірку компанії Донецькоблгаз, повідомив секретар Радбезу Олексій Данілов.

“Власником Донецькоблгазу є компанії, зареєстровані в Гонконзі. У разі виявлення порушень, Донецькоблгаз буде повернений в державну сферу управління “, – сказав Данілов.

Власників Донецькоблгаза пов’язують з Сергієм Курченком.

На питання, чи варто очікувати санкцій проти Ігоря Коломойського, глава РНБО відповів:

“Що стосується введення санкцій проти тих чи інших людей, то сьогодні розглядали це питання. На наступному засіданні ми обов’язково повернемося до цього. А ось проти кого санкції будуть введені ви дізнаєтеся після засідання”.

Судний вечір: Відразу після РНБО – всіх 236 депутатів, взяти їх – почалось немислиме. Зеленський вдарив – облава