Щойно! Курченко зблід – Зеленський готує нечуване, Ахметова підкосило. Це лише початок – будуть “давити”. Країна на ногах!

Рішення РНБО прямо або побічно пов’язані з впливовими українськими олігархами

Прийняті в четвер, 11 березня, рішення РНБО прямо або побічно пов’язані з впливовими українськими олігархами.

Про це сказано в матеріалі Vesti.ua “РНБО знову вдарив по олігархам: напружитися потрібно Ахметову, Палиці і Курченку”.

У матеріалі зазначено, що мова може йти про:

Сергія Курченко, який зараз знаходиться в Росії. Донецькоблгаз, який РНБО доручила перевірити, офіційно належить компанії, яка зареєстрована в Гонконзі. Ці компанії пов’язують з Сергієм Курченком;Олександра Ярославського. Харківський бізнесмен брав участь в угоді з приватизації заводу “Мотор-Січ”, який збираються повернути державі;Ріната Ахметова, Василя Хмельницького, Віталія Хомутинника, Ігоря Палицю, Вадима Столара. Вони голосували за “Харківські угоди”.

Політолог Петро Олещук розповів Vesti.ua, що рішення РНБО можна вважати одним з перших етапів деолігархізації. Зеленський про боротьбу з олігархами говорив давно, але результати почали з’являтися лише недавно.

“У США ДАЛИ ЗРОЗУМІТИ, ЩО СПІВПРАЦЯ КИЄВА І ВАШИНГТОНА БУДЕ ПРЯМО ЗАЛЕЖАТИ ВІД ВПЛИВОВОСТІ ОЛІГАРХІВ В УКРАЇНІ. ТІЛЬКИ ПЕРЕМІГШИ ОЛІГАРХІВ ЗЕЛЕНСЬКИЙ МОЖЕ ЗБЕРЕГТИ ВЛАДУ І ВПЛИВ. ЦЕЙ ПРОЦЕС БУДЕ ТРИВАТИ, ПІДЕ БОРОТЬБА ЗА РЕСУРСИ І ГАЛУЗІ ЕКОНОМІКИ. ВІД УСПІХУ В БОРОТЬБІ ЗА ЗАХОПЛЕНІ ОЛІГАРХАМИ ГАЛУЗІ І ЗАЛЕЖИТЬ РЕЗУЛЬТАТ ЦЬОГО ПОЄДИНКУ “, – ГОВОРИТЬ ОЛЕЩУК.

Крім повернення державі “Мотор-Січі”, Олексій Данілов заговорив і про питання контролю над українським надрами. Ймовірно, питання повернення державі надр обговорюватимуть на іншому засіданні РНБО.

Нагадаємо, що зовсім недавно прес-секретар президента Юлія Мендель заявила про курс на деолігархізацію. Незабаром пішли санкції проти Ігоря Коломойського.

Раніше повідомлялося, що Службі безпеки України було доручено вивчити обставини ратифікації Харківських угод 2010 року і зокрема діями нардепів, які підтримали тоді у Верховній Раді України ратифікацію цих угод.

Джерело:korupciya.com

Щойно! Курченко зблід – Зеленський готує нечуване, Ахметова підкосило. Це лише початок – будуть “давити”. Країна на ногах!