Рабінович попав під кримінальну справу: нардепу тепер світить до 10 років в’язниці за сплановану провокацію проти України..

На Рабіновича відкрито кримінальну справу за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

На нардепа “ОПЗЖ” Вадима Рабіновича відкрили кримінальну справу за карту України без  Криму з позначенням “ЛНР” / “ДНР”.

Про це повідомила нардеп від фракції “Голос Соломія Бобровська, яка і звернулася до Офісу Генпрокурора.

У відомстві Венедиктової нардепу відповіли, що відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст.110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з  розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі).

Покарання за цією статтею – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Рабінович на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook раніше влаштував провокацію і опублікував матеріал російського видання “Комсомольская правда”, яке з посиланням на неіснуюче дослідження опублікувало неправдиві дані про поширеність в Україні української та російської мов.

Пост Рабіновича викликав скандал, після чого він вирішив видалити публікацію зі своєї сторінки, однак скрін встигли зберегти.

За матеріалами

Рабінович попав під кримінальну справу: нардепу тепер світить до 10 років в’язниці за сплановану провокацію проти України..