“Русскій мір” в Україні опиниться під повною забороною: Рада готує новий антиросійський закон – ЗМІ..

У Раді сьогодні зареєстровано законопроект, який має на увазі кримінальне покарання за пропаганду “русского мира”.  Його текст сьогодні був розміщений на сайті ВР

 Про це повідомляють інформаційні агентства, цитуючи текст проекту закону, який розробляють нардепи від фракції “Слуга народу”.

Як покарання депутати пропонують до 5 років в’язниці простим громадянам і до 10 років для представників влади, крім того, мається на увазі конфіскація майна.

 Відзначається, що метою документа нового закону є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду отримав широку популярність в 2014 році так званого “русского мира”.

 Автори документа відзначають контури концепції, яку Москва просуває протягом 7 останніх років: у неї входить політика “збирання земель”, відродження Радянського Союзу, “твердження імперських амбіцій”, декларування РФ в статусі світового, а не регіонального держави.

 “Однією з серйозних загроз регіональної і глобальної безпеки є російський екстремізм, теоретично обгрунтований в ідеологічної концепції” русского мира “, яка в практичному контексті втілюється в правовій системі Росії, в її внутрішній і зовнішній політиці”, – йдеться в пояснювальній записці до проекту закону.

За матеріалами dialog.ua

“Русскій мір” в Україні опиниться під повною забороною: Рада готує новий антиросійський закон – ЗМІ..