“При Україні було краще, а тепер нам немає що їсти”: Жителі “ЛДНР” скаржаться, що вже і не проти, щоб повернутися назад в Україну

У Донецьку заявили, що головний підсумок російської окупації – зубожіння населення “ДНР”, багато хто з жителів ОРДО ледве зводять кінці з кінцями.

Жителі колись процвітаючого і розвивається Донецька заявили, що через сім років російської окупації багато з них можуть констатувати – вибір на користь сепаратистів з Росії був помилковим, при Україну таку ситуацію в Донецьку, як сьогодні, неможливо було уявити, повідомляє Діалог.UA. У соцмережах донеччани зізнаються, що не можуть сьогодні гідно жити, подорожувати, робити накопичення і спокійно думати про майбутнє. Всього цього донеччан позбавила війна і російська окупація.

Багато донеччани, навіть працюючи, ведуть жебрацький спосіб життя і можуть собі дозволити лише найпростіші продукти. “При України я могла спокійно купувати на тижні кілька разів м’ясо, ковбасу, з харчуванням проблем не було. Сьогодні змушена економити, на жаль”, “Проїзд подорожчав, масло більш-менш адекватне – 130, яйця – 80, подорожчало все. Вибачте, будь ласка , “шановне” “уряд”, я звичайний студент. на стипендію жити неможливо. Пішов працювати на півставки викладачем (за 4000 на руки), природно, тепер ніякої стипендії. ЩО МЕНІ ЇСТИ? ” – пишуть донеччани в соцмережах.

Студенти зізнаються, що виживати їм важко в реаліях “ДНР”, багато хто веде напівголодне існування. “Я люблю свій інститут, я люблю свою роботу, я люблю своє місто і своїх городян. Так чому ж я повинен голодувати? Чому ми, ЛЮДИ, повинні ВИЖИВАТИ, а не ЖИТИ. МИ ХОЧЕМО ЖИТИ!” – написав у коментарі один з учасників обговорень. Жителі “ДНР” розуміють, що, виговорившись в соцмережах, вони не змінять ситуацію, адже “влади” “ДНР” давно перестали думати про просту людину.

“Опустили місто на коліна! Реально стало дуже важко. Моя сім’я просто скоро почне ВИЖИВАТИ, а не ЖИТИ!” – відкрито скаржаться в Мережі жителі Донецька.

Діалог

“При Україні було краще, а тепер нам немає що їсти”: Жителі “ЛДНР” скаржаться, що вже і не проти, щоб повернутися назад в Україну