Останнє попередження: Ердоган заявив, що чекає Кремль у випадку вторгнення в Україну…

Президент Туреччини Ердоган і генсек НАТО Столтенберг обговорили по телефону “криза між Росією і Україною”.

Сьогодні президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган і генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг  провели переговори . Сторони обговорили “криза у відносинах між Росією і Україною”, а також ситуацію в Егейському та Середземному морях, Лівії та Афганістані.

Ердоган в черговий раз підтримав Україну і заявив, що приймає варіант врегулювання кризи на Сході України мирним шляхом, при якому територіальна цілісність України буде збережена, а Мінські угоди виконані. Іншими словами, Кремлю натякнули на необхідність завершення конфлікту і добровільного виходу з ОРДЛО. В іншому випадку його можуть очікувати великі неприємності.

Варто відзначити, що чергове різке погіршення відносин між Росією і Туреччиною відбулося синхронно з загостренням навколо України. Поки Кремль ввів заборону на авіасполучення з Туреччиною, від якого  постраждали  сотні громадян РФ.

Анкара до цього продемонструвала свою силу у війні в Карабасі,  допомагає  озброєнням Україні і зробила кілька прямих політичних заяв. Ердоган попередив  Кремль, що ні Туреччина, ні НАТО  не залишать Україну  без підтримки на тлі зростаючої агресії Росії.

Тим часом в Москві визнали, що турецький президент виявився Кремлю не по зубам і викликає роздратування в дипломатичній війні. Лідер ЛДПР Володимир Жириновський  обрушився  зі звинуваченнями на адресу Ердогана і зажадав “заспокоїти” його будь-якими доступними способами.

Останнє попередження: Ердоган заявив, що чекає Кремль у випадку вторгнення в Україну…