Беру картоплю і готую смачні, незвичайні пиріжки: ох яка смакота!Цікавий рецепт приготування пиріжків. Ажурні, красиві та дуже смачні!

🔸Продукти
Молоко – 200 мл (тепле)
Сметана — 2 ст.л
Розтоп. вершкове масло — 2 ст.л.
Яєчний білок — 1 шт.
Цукор — 1 ч.л.
Сіль – 1 ч.л.
Борошно — 380-400 гр.

🔸Начинка
Картопля — 4 шт (відвар)
Слив.масло-1 ч.л
Смажена цибуля — 1 шт
Сіль за смаком
Чорний перець
Зрост. олія для смаження

🔸Приготування:
У миску виливаємо молоко, додаємо сметану і добре розмішуємо. Туди ж вливаємо розтоплене вершкове масло, яєчний білок, сіль та цукор. Все ретельно перемішуємо.
Потім частинами вводимо борошно, що просіює. Замішуємо м’яке тісто. Тісто накриваємо плівкою та залишаємо відпочивати на 10 хвилин.


🔸Тим часом приготуємо начинку.
Картоплю відварюємо і перетворюємо на пюре. Додаємо вершкове масло. Окремо на сковороді обсмажуємо цибулю до золотистого кольору та викладаємо цибулю до картоплі. Додаємо сіль та чорний перець за смаком і ретельно все перемішуємо.
Готове тісто викладаємо на обробну поверхню та ділимо його на 2 частини. З кожної частини робимо клубочок. Тепер кожен клубочок розкочуємо в тонкий пласт і гірочками на нього викладаємо начинку (приблизно по столовій ложці) на невеликій відстані один від одного.
Зверху накриваємо другим пластом тіста і квадратною формочкою вирізаємо кожен горбок, що утворився. Виходять ажурні квадратні пиріжки.
Сковороду ставимо на вогонь, трохи прогріваємо її, наливаємо олію і чекаємо коли прогріється. Викладаємо пиріжки на сковороду і смажимо на середньому вогні з двох сторін до утворення гарної рум’яної скоринки.
Готові пиріжки викладаємо на серветку щоб прибрати зайву олію, а потім на тарілку і подаємо до столу.
Наші пиріжки готові. Приємного апетиту!

Беру картоплю і готую смачні, незвичайні пиріжки: ох яка смакота!Цікавий рецепт приготування пиріжків. Ажурні, красиві та дуже смачні!