Тушонка куряча, домашня. Готується простіше простого

На сьогоднішній день  куряче  м’ясо, мабуть, найпоширеніший вид м’яса з широким розмаїттям варіантів приготування. Його популярність пов’язана в першу чергу з низьким вмістом жиру, а також дуже соковитим смаком, яким, на відміну від червоного м’яса, можна насолоджуватися навіть під час дієти. Курку можна приготувати різними способами, за цим рецептом можна приготувати курячу тушонку, яку можна відварити і завжди мати під рукою, якщо потрібно швидко приготувати обід або вечерю без особливих зусиль і часу.

Ділюся рецептом приготування:
Курку ретельно промийте під проточною водою і розділіть на більш дрібні шматочки, які потрібно додатково порізати, щоб вони помістилися в банку для консервації.

Підготовлену таким чином курку на порції викласти в миску, посолити, поперчити і ретельно натерти, щоб аромати проникли в м’ясо.

Підготуйте класичні консервні банки (0,7 л) – вимийте їх і в ідеалі простерилізувати. Потім витріть їх насухо.

Моркву і цибулю очистіть і наріжте кільцями.

У кожну банку додайте від 1 до 2 лаврових листків і запашного перцю.

Потім додайте цибулю і моркву так, щоб дно було частково покрито. Також морву з цибулею можна і не додавати – це справа смаку.

Потім шарами утрамбуйте банки м’ясом разом з цибулею і морквою, залишаючи 2-3 см відступу від верхнього краю (саме тут випадає жир з курки при консервуванні). Закрийте банки кришками.

На дно широкої каструлі покласти рушник і розкласти по ньому банки з куркою. Потім налити в неї воду доверху.

Починаємо нагрівати, поки вода не закипить. Після закипання варіть приблизно 6 годин на малому вогні. Потім зніміть каструлю з плити і дайте банкам охолонути у воді.

Приготоване таким чином м’ясо готове до вживання відразу після відкриття. Банки потрібно зберігати в прохолодному місці з обмеженим доступом сонячних променів. М’ясо можна подавати гарячим і холодним, з випічкою, свіжими або тушкованими овочами, а також з картоплею, крупами.

Інгредієнти:
курка – 1,5 кг
морква – 1 шт (за бажанням)
цибуля – 1 шт (за бажанням)
сіль – 25 г
перець – молотий за смаком
перець запашний – 6 шт
лавровий лист – 5 шт

Тушонка куряча, домашня. Готується простіше простого