Ці діти народились із зрощеними головами. Те як вони зараз, вразить вас побаченим…

Ерін і Еббі Делані народилися з’єднані головами у верхній частині. Таких сіамських близнюків називають краниопагами та операції щодо їх розмежування вважаються вкрай небезпечними для життя, інформує Ukr.Media.

Тим ні менш в червні 2017 року дівчаток успішно розділили в дитячої лікарні Філадельфії в результаті 11-годинної операції.

Зараз, дівчатка щасливо живуть з батьками в місті Ролі, Північна Кароліна, і продовжують дивувати лікарів.

Після операції в Ерін череп залишився нормальної форми, а в Еббі в області чола до цього часу глибокий провал. Еббі перенесла операцію куди складніше, ніж її сестра і вона досі відновлюється набагато повільніше.

Під час операції Еббі також довелося битися з крововиливом у мозок, а після з множинними інфекціями.

За словами хірургів, навіть попри проблеми Еббі, дівчатка показали справжні чудеса реабілітації. До того ж вони одні з найюних краниопагов в історії, яким провели операцію з розділення.

Перед операцією лікарі чесно попередили батьків дівчаток Хезер і Райлі, що операційне втручання може призвести до смерті одного або навіть обох близнюків.

«Нам теж було страшно робити це. Але ця операція мала бути проведена, попри страхи та ризики», — розповідає нейрохірург Грегорі Хьюер.

Приблизно за місяць до операції дівчаткам вставили під шкіру голови великі кулі, щоб розтягнути шкіру. Це необхідно для того, щоб потім зайвою шкірою закривати рани після поділу.

Для операції лікарня привернула команду з 30 хірургів, а під час самої операції Еббі ледь не загинула через виникнення сильної кровотечі.

Також лікарям довелося вирішувати кому дістануться загальні частини голів. Так лікарі залишили Сагітальний синус (венозні колектори, які відповідають за вихід крові з черепа) в голові Ерін. З-за цього відновлення Еббі сильно затягнулося.

Після операції по роз’єднанню дівчинки ще тиждень пролежали в спеціальній медичній комі, в яку їх ввели, щоб не травмувати після втручання хірургів мозок.

Після виведення з коми дівчаткам додатково робили промивання мозку, щоб уникнути інфекцій. Однак Еббі все одно три рази заражалась респіраторними вірусами та іншими ускладненнями.

Після того як дівчаток нарешті виписали додому, їм прописали додаткову фізіотерапію і мовну терапію. Також протягом наступних кількох років їм повинні зробити ще кілька операцій по реконструкції форми черепа. Особливо для Еббі.

«Вони дуже надихають нас», — розповідає мати дівчаток, Як їх батьки, ми уважно дивимося як вони роблять неймовірний прогрес, обходячи багато перешкод. Нам не терпиться скоріше дізнатися, що з ними буде в майбутньому».

Джерело

Ці діти народились із зрощеними головами. Те як вони зараз, вразить вас побаченим…