Дорогий Наш Володимире Олександровичу! Я – Громадянка України, Мати Двох Дітей… Дякуючи Вам, Я…

Дорогий наш Володимире Олександровичу. Зазвичай я не пишу президентам своєї країни , бо ще жоден з них не називав мене президентом і не розділяв зі мною свою ношу. Ви зробили це першим. В Новорічну ніч ви сказали , що більшість українців не знають , що таке ВВП , інфляція, імплемента́ція та інші , на вашу думку , важкі слова. Я розумію, що депутати Слуги Народу трішки не освічені і не знають цих слів, але не треба думати , що більша частина українців така ж неосвічена. Бо коли при падаючому доларі зростать ціни ( вони не зростають тільки у Мосійчук) – то і інфляцію і дефляцію люди вивчають миттєво . А коли саджають за підробними доказами невинних людей , то і слово імплементація стає дуже швидко зрозумілим.

Але давайте я відповім на питання – Хто я ? Я – громадянка України мати двох дітей, маю батьків , в 14 році стала тим , кого пізніше назвуть волонтером, щоб гради не стріляли в мій дім , щоб моя донька не знала війни в моєму місті. Ну і , повторюсь, дякуючи Вам я є президент України. Щоправда номінально – бо ні закони ветувати ні приймати участь в управлінні державою я не можу. А ще я завжди сплачувала податки і мені ( от повірте) не все-одно чи сплачує їх мій сусіда. Бо це основа кожної економіки . І , якщо 73 % їх не хочуть сплачувати , то економіка країни страждає .

Ні я не будую висотку у Новосибірську і мені не все-одно що її там будує мій дугий сусіда. Бо працювати на країну -агресора може тільки людина без роду і племені, якому все-одно на свою Україну. І ви нічого за вісім місяців не зробили , щоб цей сусіда повернувся в Україну. Назад повернулась мама куми – живе в розбитому будинку, принциво не отримує грошей з України , не бачила онуків уже шість роки , і лише зі своєї дурі не хоче повернутися назад. Бо визнати , що ти стара ідіотка – це досить важко.

Щодо мови – єдиною державною мовою в Україні – є українська мова . І навіть якщо ти живеш в Гурзуфі чи Берегово- ти зобов”язаний знати мову своєї країни. Бо коли ти їдеш в ту ж Росію – то з тебе таки вимагають знання російської мови. І знати державну мову – це не просто нормально – це обов”язок. Ваш теж до речі. Тому , якщо людина , яка 20 років прожива в Україні і каже – я не вивчила українську , бо в мене ізвіліна не так стоїть – то мені не все-рівно. Хто – я ? Я україномовна . Я хочу , щоб всі в Україні знали мову в обов”язковому порядку . Я хочу , щоб всі знали Конституцію України в обов”язковому порядку. Просто тому, що без цього країни не існує.

Шевченко, якого ви згадали, в гробу перевернувся , бо так любити Україну ще треба вміти , як любив він. А Богдан Ступка був українцем більше за багатьох нас разом взятих. А Корольов пройшовши застінки ГДБ , навряд чи дуже зрадів би вашій маніпуляції. І почитайте ради Бога про Тараса Шевченка , Лесю Українку і Григорія Сковороду щось більше за шкільну автобіографію. Щоб я , як президентка , не червоніла за вас від сорому. До речі Биков любив Україну дуже сильно . І не продавав її ніколи.

Мені важливо як названа вулиця. Бо на сьогодні – 2020 рік- я не знаю в яких застінках КДБ був вбитий мій дядько і де його могила. Тому що країна, яка майже 30 років назад почила в Бозі , катком пройшлась по моїй родині. Вона вбивала мою Україну і продовжує робити це на сході.І пам”ятинки – то ви трішки поспішили. Ленін був в кожному місці. Саме він привів кухарок до влати. Його теж звали Володею. Ви повторюєте його ідею – де кожна кухарка ( тамада, тракторист, безробітний ) може керувати країною.

Дорогий Володимире Олександровичу – мати достаток ми зможемо, якщо ви зупините падіння виробництва. Коли ви подолаєте корупцію – а саме всі будуть сплачувати податки. Коли усі вивчать українську мову і вся церква буде українскою. Коли ви виженете росіянських запроданців із влади, країни і , врешті-решт, посадите тих беркутівців, яких випустили без суду на волю. Коли ви приберете від себе Кучму, Медведчука, Портнова – і почнете думати своєю головою. Коли Аваков буде сидіти за гратами , а реформована поліція перестане бути ручною. Коли ви пересядете на велосипед , а лікарі почнуть отримувати не по дві з половиною тисячі гривень.

Знаєте чого хочу – щоб завтра ви перестали розповідати мені , що я повинна толерантно ставитися до ватніків і тих, хто продає мою країну на сході. Я не хочу закривати очі на тих, хто не платить податки . Я не хочу , щоб президент моєї країни вітав президента тієї країни , солдати якої вбивають наших хлопців на сході. Я не можу поважати вас – бо повагу, зазвичай , заслуговують. На жаль – ви не можете розраховувати на мою повагу. Бо ви робите все , щоб я почала вас зневажати. Навіть оцим виступом ви зробили усе , щоб ще більше роз”єднати Україну.

І про хрести на могилах .. Так хрестам все-одно – вони не вміють думати. А от тим, хто загинув на сході, для того , щоб ви колись сказали , що какая разніца – соромно. Бо ви їх зрадили.

Алла Заможська

джерело

Дорогий Наш Володимире Олександровичу! Я – Громадянка України, Мати Двох Дітей… Дякуючи Вам, Я…