Cкoрoчeння кiлькoстi дeпyтaтiв з 450 до 300: Рaзyмкoв викликaв пaнiкy в нaрдeпiв. Кoгo викинyть?

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що парламент розгляне питання про скорочення кількості депутатів з 450 до 300 на цьому тижні.

Як підкреслив під час погоджувальної ради парламенту спікер Дмитро Разумков , Верховна Рада розгляне питання про внесення змін до Конституції.

Нагадаємо, мова йде про законопроект Президента Володимира Зеленського №1017 про скорочення кількості народних депутатів з 450 до 300.

Раніше в своєму Висновку до цього законопроекту КСУ сказав про ризики для прав і свобод громадян через зменшення конституційного складу Верховної Ради; про те, що на законодавчому рівні можна буде закріпити будь-які основи виборів народних депутатів України; про ризики юридичної невизначеності щодо кола осіб, які можуть бути кандидатами в народні депутати; а також про ризики порушення конституційного принципу безперервності функціонування законодавчої влади.

Разом з тим, в Комітеті ВР з питань правової політики вважають, що КСУ користується неконституційними повноваженнями, тому зауваження Конституційного Суду до законопроекту Володимира Зеленського враховувати не обов’язково.

У грудні Комітет прийняв рішення згідно з Регламентом , проте вже в січні переглянув його. Чому – дивіться в сюжеті «Право ТВ».

Cкoрoчeння кiлькoстi дeпyтaтiв з 450 до 300: Рaзyмкoв викликaв пaнiкy в нaрдeпiв. Кoгo викинyть?