Яніна Соколова: У мене до Порошенка вагон претензій. Але при всьому цьому я можу сказати, що це кращий президент за всю історію України

В інтерв’ю виданню “Українська правда” відома українська телеведуча розповіла про своє ставлення до п’ятого президента України Петра Порошенка:

У мене до нього є вагон претензій.

Оточення. Це найперша претензія – оточення, яких я категорично вважаю непрофесіоналами.

Друге – бізнеспартнери, які накладали величезний відбиток. Для голови держави, який має таких “любих друзів”, це величезна пляма на репутації.

Третє – бізнес. Мені здається, що, незважаючи на те, що Україна ще не наблизилася до стандартів, де було б соромно мати і медіабізнес. І взагалі соромно було б придумувати, що ти його не маєш, коли ти насправді його маєш… Для мене як для журналіста, це пляма на репутації, тобто бізнес.

Четверте. Медведчук, я можу це узагальнено сказати. Тобто легалізація проросійських сил. Я не знаю, про що він там домовлявся. Я в інтерв’ю питала його: “Що Медведчук робив у вас вдома?”.

А вони обговорювали питання обміну полоненими, питання посередництва – ну, тут можна насправді зрозуміти, але Медведчук, те, що він зробив з викупленням цих медіаресурсів за російські гроші і легалізацією його в політиці, присутність його у владі, я вважаю, що це в тому числі і провина Порошенка.

Але знову-таки повторюся, ми з тобою не знаємо, яка була домовленість і умова Путіна. У тому числі й по обміну полоненими. Ми про це не знаємо.

Ну і п’яте – він так і не зрозумів, мені здається, ще до кінця своїх помилок на фінальному етапі, коли вже це коштувало посади.

Але при всьому цьому я можу сказати, що це кращий президент за всю історію України.

Яніна Соколова: У мене до Порошенка вагон претензій. Але при всьому цьому я можу сказати, що це кращий президент за всю історію України