Хвора на коронавірус українка: «Я передзвонила в лікарню і жахнулася. Ось що мені сказали »“Ніхто не приїде і тести витрачати на вас не буде”…

Українка, яка заразилася коронавірусів, розповіла про жахи українських лікарень. Вона передзвонила в кілька державних клінік і просто жахнулася.bОсь вам і всі реформи за 5 років. Не було ніяких реформ! Вони просто крали наші гроші, а зараз вся країна під смертельною загрозою.

Ось розповідь Dana Yarovaya : А тепер спробую максимально спокійно розповісти про ситуацію, яка зі мною сьогодні сталася і відбувається. Розповідь без змін з боку редакції: О 12.00 я відчула легке нездужання, яке посилювалося. Вирішила поміряти температуру. Спочатку була 37,5, підключилися ломки по всьому тілу. Буквально за годину температура піднялася до 39. Відразу ж швидко знайшли тест на грип штам А і штам В. Ніяких інших симптомів у вигляді нежиті, чхання, болі і першіння в горлі не було і поки немає. Тест показав негативний результат. І тут я зрозуміла, що не знаю що далі робити. Який алгоритм дій. Ізоляція в окрему кімнату, маска – це все було зроблено, але що далі?

Далі я дзвоню в 103 з питанням які мої подальші дії. У 103 (до речі єдина служба, яка хоч щось запитала і розповіла). Отже, в швидкої у мене поцікавилися симптоматикою, запитали про тест на грип, запитали чи не спілкувалася я з тими хто приїхав з-за кордону. Але за кордоном і я була і спілкувалася з людьми, які перенесли якесь інфекційне захворювання ускладнене запаленням легенів і плевритом. Швидка порадила звернутися до сімейного лікаря і зателефонувати в лікарні, де тестують на коронавірус. Отже, дзвоню я сімейного лікаря. Сімейний доктор починає по телефону призначати мені лікування під запис. Перший препарат я ще записала, далі у мене випала ручка з рук від її призначень. Отже призначення: арбідол, лоперамід, ношпа, і під завісу Аугментин. Хто не а курсі це антибіотик. На питання навіщо ви мені його призначаєте при явно вірусної інфекції в перший же день вона мені відповіла: щоб не було пневмонії.

Я поклала трубку і зрозуміла, що там діла не буде. Дзвоню я в Олександрівську лікарню, так як за останніми повідомленнями там можна пройти тест на коронавірус. Ось після розмови з Олександрівською лікарнею, мене викосило остаточно. Розповідаю симптоми, мені рекомендують звернутися до сімейного лікаря. Пояснюю, що вже обращалась- результату немає. Далі просто феєрична розмова.

Я: а вы тесты на коронавирус делаете? Они: у вас не коронавирус. Я: я общалась с людьми, которые перенесли инфекцию с воспалением лёгких и плевритом, они приехали из — за границы. Они: воспаление лёгких и коронавирус не связанны. Я: немая пауза . А что мне тогда делать? Они: ну идите сделайте ренгент. Я: если я заражена, я заражу массу народу. Они: вот да, именно. Я: так что делать? Они: сидите дома. Я: а лечится чем? Они: пусть семейный врач назначает. При цьому у мене не поцікавилися з ким я живу, де я була останнім часом, чи літала я за кордону, абсолютно нічого. Чесно, я поклала трубку і якийсь час перебувала в прострації.

Після цього я почала дзвонити своїм друзям – медикам, і нарешті отримала рекомендації. Тест на коронавірус (сказали не розраховуй на безкоштовний, роби платний) потрібно робити через дві доби після перших симптомів. Тому поки немає сенсу. Контролюй пульс вище 130 – швидка. Починаєш важко дихати – викликай швидку. Ізолюється (виїхала з дому, сиджу одна в порожній квартирі, в будинку все дезінфікують, миють і перуть). Температура вище 40-ка – викликай швидку. При появі глибокого кашлю – тест на коронавірус через 2-к доби, рясне пиття.

Ну добре, мені є кому подзвонити і написати і отримати професійну консультацію. А тим кому нікому? Де найпростіший алгоритм дій від МОЗ що робити в разі високої температури, відсутності будь-яких інших симптомів і негативному тесті на грип. Де простий папірець, що робити, куди дзвонити, що приймати, куди бігти. І найдивніше, ми отримали список лікарень де нібито є тести на коронавірус, але там по телефону без тестування знімають цей діагноз. Я дуже сподіваюся, що завтра у мене потечуть соплі і почне боліти горло, і тема з коронавірусів відпаде сама по собі, але я хочу підкреслити, що країна абсолютно не готова до пандемії. Від слова «зовсім». І чим нам це все обернеться – одному Богу відомо. Італія, буде дитячий лепет в порівнянні з нами. А потім ми дивуємося чому в маленькій Естонії 114 підтверджених інфікованих, а у нас вже котрий день 3 людини.

PS Дзвонила в Олександрівську по телефону на скрині. На скрині також негативний тест на грип. І так, репост, може до МОЗ що – то дійде

джерело

Хвора на коронавірус українка: «Я передзвонила в лікарню і жахнулася. Ось що мені сказали »“Ніхто не приїде і тести витрачати на вас не буде”…