Нaйгiршi побоювання підтвердились! В Україні будуть вводити режим НС: продукти за картками і комендантська година

Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко впевнений, що для подолання епідемії коронавируса на всій території України має бути введено надзвичайний стан і цей режим буде введений вже в найближчі дні.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«У найближчі дні в Україні повинні бути вжиті заходи надзвичайного стану. По всій території країни. Рішення по оголошенню надзвичайного стану в Київській, Чернівецькій і Житомирській областях вже дозволяють психологічно підготувати українців до такого кроку », – йдеться в повідомленні.

Варчерко заявив, що скоро відповідальне меншість громадян перетвориться в вирішальну більшість, яка «змусить легковажних ідіотів усвідомити серйозність загрози». За його словами, з введенням ПП припиняться жарти, сміх і політична істерика через коронавіруса повідомляє EJ

Працювати буде тільки бізнес, який критично необхідний для життєзабезпечення країни. Варченко впевнений, що без нового одягу і походів в кафе люди зможуть прожити пару місяців.

Варченко зазначив, що буде встановлений особливий порядок розподілу продуктів харчування і мобілізовані ресурси підприємств, організацій і установ. Також будуть переорієнтовані окремі підприємства на виробництво необхідної продукції.

Він підкреслив, що оперативні штаби з протидії пандемії матимуть право на швидке усунення керівників державних підприємств, організацій і установ, в разі неналежного виконання ними завдань. Обмеження торкнуться і свободи пересування, свобода в’їзду і виїзду в окремі пункти і території.

Їздити в громадському транспорті будуть тільки медики, військові, правоохоронці, аптекарі, рятувальники, продавці продуктових магазинів і співробітники комунальних служб і систем життєзабезпечення. В крайньому випадку – громадяни по дорозі в аптеку або продуктовий магазин.

Відзначається, що абсолютна більшість, включно з пенсіонерами, буде сидіти вдома. За порушення цього обмеження будуть введені штрафи. Людям не можна буде ходити в гості і влаштовувати будь-які заходи з тими, хто живе в іншому будинку. Крім того, дітям також не можна буде гуляти на вулиці і в парках. Будуть встановлені комендантські години.

Органи влади та волонтери будуть забезпечувати кожного пенсіонера і соціально незахищеного громадянина ліками і життєво важливими речами. В аптеки покупцям не можна буде заходити. Провізори отримуватимуть оплату і виносити медикаменти українцям, які будуть стояти на вулиці один від одного на відстані не менше 1 метра. За цим же принципом будуть працювати і маленькі продуктові магазини.

«Радикально зменшаться обсяги роздрібних готівкових розрахунків. Розрахунок в магазинах – картками. Це стане оперативним завданням для банківської системи. У кожного в кишені буде антисептик. На обличчі – маска. На руках – рукавички. Фото смішно захищених підручними засобами китайських дітей вже не будуть здаватися смішними », – йдеться в повідомленні.

На думку Варченка, громадяни будуть ставитися до виклику лікарів та інформуванні їх про свої пересування більш відповідально. Медики виїжджатимуть на виклики в протиепідемічних комбінезонах навіть на виклики, які пов’язані з інфекціями.

«Право на приватність свого життя, особисті дані, таємниця пересування частково поступляться місцем і будуть підпорядковані праву громадян на життя і здоров’я. Китайці оперативно розробили і ввели систему контролю за пересуванням кожного громадянина, яка дозволяє встановити його контакти. Ця ж система контролює стан здоров’я. Це дозволяє швидко відстежувати і ізолювати епідемічно небезпечних громадян на ранній стадії. В Україні будуть використовуватися подібні системи контролю », – йдеться в повідомленні.

На вулиці будуть працювати бригади лікарів та інших служб, які будуть вимірювати температуру українців, які будуть пересуватися по вулиці, заходять в аптеки і магазини або їхати в транспорті.

«Це – НЕ апокаліптичні прогнози з метою додати переляку і паніки. Це – перелік ефективних державних заходів і соціально відповідальної поведінки громадян, які дозволяють долати коронавирусной загрозу. Поразка демократії? Ні! Перемога здорового глузду! » – йдеться в повідомленні.

Варченко підсумував, що такі правила повинні бути введені з метою запобігання розплати тисячами життів за втрачений час і легковажність.

Нaйгiршi побоювання підтвердились! В Україні будуть вводити режим НС: продукти за картками і комендантська година