Прuсядьте, якщо стоїте! Зеленський провів таємну нараду вночі: Вже з понеділка по всій країні…

Джерело в ОП телеграм-каналу Резидент повідомило , що вчора відбулася чергова нарада в Офісі Президента щодо ситуації з епідемією коронавірусу в країні.

Володимира Зеленського переконують ввести надзвичайний стан у понеділок-вівторок, щоб не допустити Італійського сценарію в Україні. Вчора було прийнято рішення, якщо тести виявлять більше 100 чоловік в більшості областей країни, то Президент внесе в Раду питання про надзвичайний стан.

Також, на нараді обговорювали питання виплати пенсій.

Українцям, які отримують пенсії менше п’яти тисяч гривень, дадуть додаткову одну тисячу гривень з 1 квітня.

Крім того, з 1 травня поточного року буде здійснено індексацію пенсій.

«З 1 квітня 2020 уряд буде готовий виплатити додаткову 1 тис грн тим, хто має пенсію менше 5 тис. Грн., А з 1 травня 2020 буде проведена індексація пенсій», – зазначив президент.

Президент зазначав, що всіх спекулянтів та розпилювачів бюджету, чекає безкінечно довга розмова з СБУ з подальшим тюремним ув’язенням. Не дай Бог будуть красти. – повідомляють джерела в ОП після наради.

Заступник голови офісу Президента Юлія Ковалів повідомила, що індексація пенсій буде проведена за рахунок запозичень і скорочення витрат держбюджету.

Про це вона повідомила в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”.

“Є кілька джерел (коштів для індексації пенсій). В першу чергу ми будемо скорочувати частину неефективних витрат бюджету і перерозподіляти там де можна буде. Це буде і джерело держкомпаній, це і прибуток максимально усіх держбанків, це і скорочення великих зарплат, скорочення кількості всього того бюджету, який можна скоротити”, – сказала Ковалів.

При цьому вона зазначила, що також допускається збільшення дефіциту держбюджету.

“Ми будемо збільшувати дефіцит бюджету, ми можемо собі це дозволити. На сьогодні у нас був запланований дефіцит у 2%. Але цей бюджет будувався на економічному зростанні 3,5%”, – додала Ковалів.

Крім того, офіційно проголошено, що у разі невчасної оплати комунальних послуг, ні пеню не нараховуватимуть, ні субсидію не забиратимуть.

Останнє критично важливо для українських пенсіонерів, які полюбляють вчасно оплачувати платіжки зібравшись разом у банку. Щоб уникнути натовпів та підвищеного ризику підхопити хворобу, політики голосно закликали пенсіонерів почекати з оплатою комунальних послуг. 

Джерело

Прuсядьте, якщо стоїте! Зеленський провів таємну нараду вночі: Вже з понеділка по всій країні…