Україна закупила у Нідерландів дивний сорт картоплі яку мали утилізувати

На український ринок за собівартістю відправили промислову картоплю з Нідерландів, яка повинна була утилізуватися. Як передає Хвиля, про це повідомляє портал про ринки овочів і фруктів EastFruit.

Відзначається, в зв’язку з закриттям в Нідерландах закладів громадського харчування, картоплю, яка повинна була піти на картоплю фрі, сенсу переробляти не було, адже вона виявилася не затребувана. Таким чином, близько 2 мільйонів тонн картоплі в Нідерландах і Бельгії мали викинути, але з’явився інший варіант. Її запропонували продати в Україну за собівартістю.

Не дивлячись на те, що сорт і призначений лише для виробництва картоплі фрі, а не для споживання в свіжому вигляді, це постачальників картоплі на український ринок не збентежило.

Українські оптовики в середньому за картоплю заплатили по 30-35 центів або 8-9 гривень за кілограм, що можна порівняти з цінами на українську картоплю.

«На ринку також є пропозиції про постачання картоплі з Нідерландів під замовлення. При цьому ціни на картоплю в Україні залишаються стабільними, а попит споживачів починає перемикатися на ранній (молодий) сорт картоплі, який вже надходить на ринок », — йдеться в повідомленні.

Раніше «Хвиля» писала, що в Україні знову спостерігається зростання цін на тепличні огірки — за тиждень цінники на продукт в середньому підняли в 1,5 рази.

На сьогоднішній день тепличні огірки пропонуються до продажу за ціною 25-34 грн / кг ($ 0,93-1,27 / кг).

Тим часом, в Україні продовжують падати ціни на ранню капусту.

В основних регіонах виробництва, оптові продажі ранньої капусти ведуться за ціною 5-8 грн / кг, що в середньому на 48% дешевше, ніж тижнем раніше.

Також повідомлялося, що Кабінет міністрів України опублікував постанову №341 про державне регулювання цін на соціально значущі продукти, засоби захисту, антисептики і фармпрепарати в умовах пандемії COVID-19. Воно набуде чинності 18 травня і буде діяти до кінця карантину.

Україна закупила у Нідерландів дивний сорт картоплі яку мали утилізувати