Жахаючі Кадри Української Лікарні Для Хворих На Коронавірус. “Не Думала, Що Таке Ще Існує”

Єдина інфекційна лікарня Дніпра №21 знаходиться в жахливому стані. У палатах медустанови ремонт востаннє робили десятки років тому, а меблі давно почали розвалюватись.

Про це в своєму Instagram повідомила місцева мешканка Олеся Сухарева, яка провела в лікувальному закладі кілька днів. Як виявилося, у лікарні не дотримані елементарні правила гігієни та безпеки.

“Пекельне пекло. Я не знаю, що сказати. Напевно фото говорять самі за себе. Навіть не уявляла, що в 21 столітті можуть існувати такі умови. В єдиній інфекційній лікарні не просто міста-мільйонника, а обласного центру. Як, скажіть мені?” – обурюється дівчина.

Вікна в палатах дерев’яні й на вигляд старі. За оббивкою на стінах багато пилу. Труби в санвузлі також старі та вимагають ремонту. У ванній іржа. У коментарі до публікації Олеся додає, що навіть для неї ліжка маленькі, а умови просто жахливі.

View this post on Instagram

. Какие можно дать комментарии к этому видио??? Только просьба-огромная просьба к вам всем не оставлять этот вопрос… Я прошу максимального репоста!🙏🏼 Я прошу максимального внимания к этой проблеме!!!!! На моём месте может оказаться каждый КАЖДЫЙ из вас, не дай Бог конечно, но такова реальность в условиях эпидемии. . Сейчас это ЕДИНСТВЕННАЯ больница, принимающая людей не только с подозрением на #covid19 🦠, но и просто с температурой!!!!! (Я молчу уже об «обычных» #корь , #свинка , #ветрянка , #желтуха и т.д., которые почему-то отошли сейчас на второй план, хотя являются не менее опасные, чем корона..) . Если у вас повышена температура, вам просто ОБЯЗАНЫ провести #тестнакоронавирус , а его не возможно купить, заказать даже за самые большие деньги и провести в домашних условиях!!!! Всех везут сразу сюда. И в наших силах с вами обратить внимание господина Президента @zelenskiy_official и его команды @zeteam2019 , мин.здравоохранения, наших депутатов, мэра Днепра @borysfilatov к этой ужасающей действительности!!!! К этим нечеловеческим условиям, в которых приходится ЛЕЧИТЬ и СПАСАТЬ людей!!!! В конце концов если не государства, то мы можем постараться обратить внимание спонсоров, меценатов, иностранных инвесторов на то, что происходит в наших больницах! Для кого-то ведь, отстроить и оборудовать новый корпус-это как для нас купить кг гречки!!! И я знаю и верю, что такие люди могут найтись🙏🏼 и помочь нашим людям иметь по-человечески нормальные условия для лечения! Помочь врачам и медсёстрам работать в НОРМАЛЬНЫХ условиях и получать достойную за этот каторжный труд и риск, заработную плату!!!!

A post shared by БУДНИ СОВРЕМЕННОЙ МАМЫ (@olesya_sergeevna) on

Така антисанітарія потрясла користувачів Instagram. Багато згадували, що лежали в цій же лікарні 5-10 років тому, і обстановка з тих пір не змінилася.

Варто відзначити, це не єдина скарга на стан інфекційного корпусу в місті. У дніпропетровських групах можна знайти достатньо збурень від місцевих жителів. Наприклад, ще 21 березня в групі “Тіньовий Дніпро” було опубліковано відео, де чоловік, який прибув з температурою, був змушений знаходиться у схожих умовах.

“Приїхали з Польщі, були на гастролях, але нас не пустили та відправили назад. Стояли довго на кордоні й мене відправили з температурою сюди… Лампи не працюють, ось такі матраци – навіть торкатися не хочу до цього. Видали підковдру з такою плямою, а ось ще й волосся. Загалом, повний люкс”, – з іронією розповідає один з пацієнтів.

Днепр, 21-я инфекционная больница — к кoрoнaвиpуcу готовы?

21-я больница, ДнепрКак выглядит больница, в которую помещают больных с подозрением на кoрoнaвирyсТёмный Рыцарь Днепрhttps://t.me/dark_dnepr/510

Gepostet von Теневой Днепр am Samstag, 21. März 2020

Джерело

Жахаючі Кадри Української Лікарні Для Хворих На Коронавірус. “Не Думала, Що Таке Ще Існує”