Це не жарти! В уряді щойно підтвердили заборону виїзду українських заробітчан з країни

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна отримує звернення від держав-партнерів про потребу в українських робітниках, але на тлі пандемії відправляти їх за кордон “нелогічно”.

Раніше Mukachevo.net писало, що Кабінет міністрів ввів тимчасову заборону на виїзд сезонних працівників. Тоді вперше про це повідомив посол Естонії в Києві Каймо Кууск.

«Фінляндія хотіла ввезти сезонних працівників, загалом 14 тис. осіб. Були тривалі переговори, і врешті Фінляндії вдалося вмовити Україну.

Однак після доправлення перших 200 осіб до Гельсінкі уряд України припинив подальші чартерні рейси, і сезонних працівників більше за кордон не випускають», – сказав він.

Згодом, Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що будь-яка подорож – це наражання на небезпеку.

“Дійсно, звернення (від держав-партнерів. – Ред.) є.Але ми в Україні керуємося насамперед міркуваннями безпеки і здоров’я наших громадян.

В умовах поширення пандемії будь-яка подорож – це наражання на небезпеку захворювання, особливо коли ця подорож здійснюється літаком”, – сказав міністр закордонних справ.

Потім Кабінет міністрів заявив, що розглядатиме кожен запит щодо сезонних працівників з України окремо.

“Уряд готовий розглядати кожен такий запит. Але прийматиме рішення точково, виходячи з поточної епідемічної ситуації в тій чи іншій країні та при дотриманні певних умов. Влада приймаючої сторони в обличчі роботодавця має забезпечити належні умови проживання, праці, медичного обслуговування”, – йдеться у повідомленні.

Це не жарти! В уряді щойно підтвердили заборону виїзду українських заробітчан з країни