В кoнфлiкт Авакова і голови Черкас втрутився президент Зеленський: “Я хочу сказати меру Черкас, що…”

Набирає обертів скандал навколо послаблення карантинних заходів у Черкасах для підприємців. Цим питанням уже зайнялися правоохоронці, мера Андрія Бондаренка викликали на допит до поліції, водночас “привіти” йому вже передали міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та президент України Володимир Зеленський.

“Окремий “полум’яний” привіт особисто від президента, а також від Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України я хочу передати меру Черкас, який разом з міською радою загубили календар та збиралися пом’якшувати карантинні заходи раніше 11 травня.

Це – спроба заробити політичні рейтинги ціною життя та здоров’я жителів міста. І це буде мати відповідні юридичні наслідки. На майбутнє: це стосується всіх представників місцевої влади, які плутають слова “децентралізація” та “автономія”. Не треба займатися самодіяльністю, яка ставить під загрозу безпеку людей”, – сказав Зеленський під час відеозвернення ввечері 1 травня

Перед тим глава МВС Арсен Аваков заявив, що Бондаренко “загрався”, а реакція поліції на його дії буде “жорсткою”.

“Пане голово міста Черкас, ви загралися! Припиніть ризикувати здоров’ям і життям людей заради політичних ігор! Реагування буде жорстким!”, – написав Аваков у Twitter.

Мер Черкас Андрій Бондаренко опублікував у Facebook фото отриманої повістки на допит у поліції.

“Свіжа прилетіла… влада нова, методи старі”, – написав міський голова.

У документі зазначено, що Бондаренко викликаний для допиту у справі про порушення санітарних правил і норм запобігання інфекційним захворюванням (ст. 325 КК). Залежно від частини статті покарання може бути як у вигляді штрафу, так і позбавлення волі на строк до восьми років.

Свіжа прилетіла …влада нова , методи старі .

Gepostet von Анатолій Бондаренко am Freitag, 1. Mai 2020

Рішення про послаблення карантину в Черкасах міська рада ухвалила напередодні, 30 квітня. Хоча вся Україна почне виходити з карантину, попередньо, від 11 травня.

ТСН

В кoнфлiкт Авакова і голови Черкас втрутився президент Зеленський: “Я хочу сказати меру Черкас, що…”