“Я найзапекліший ворог твого хазяїна!”: Саакашвілі в прямому ефірі розмазав нардепа по повній програмі

Михайло Саакашвілі, якому пророкують крісло віце-прем’єра з реформ в Україні, публічно висловив претензії співголові проросійської партії ОПЗЖ Юрію Бойку.

Він відкрито звинуватив його в роботі на Кремль.

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі публічно розкритикував одного з лідерів проросійської партії ОПЗЖ Юрія Бойка.

Зробив він це йому в очі в ефірі “Свободи слова Савіка Шустера” увечері 24 квітня.

Саакашвілі висловив упевненість, що Бойко з його ОПЗЖ голосуватимуть проти його кандидатури на посаду віце-прем’єра з реформ в Україні.

“Якби пан Бойко і його фракція мене підтримали, у мене б закралися серйозні сумніви щодо своєї власної доброчесності, і (того – ред.), що я зробив у житті такого, щоб заслужити підтримку (цих – ред.) людей”, – заявив політик.

Він звинуватив Бойка в роботі на Кремль.

“Я не є ворогом пана Бойка, я є ворогом його господаря пана Путіна (президента РФ – ред.)”, – сказав Саакашвілі. Дивитися відео з 1:00 год

Він також підвів підсумки багаторічного перебування Бойко у владі.

“Ви говорите, що я повинен виїхати і залишити вам Україну! Знаєте, яка різниця між мною і вами? Я взяв країну (Грузію – ред.), яка була розбита, розгромлена, де не було взагалі нічого і зробив так, що її економіка виросла в 4 рази. Це не мої цифри, це Світового банку. Ми побудували 2,5 тисячі км доріг …

Ми зробили так, що Грузія на 8-му місці зі свободи бізнесу, а при вашому уряді Україна була на 120-му. Ви зробили так, що по корупції Україна поряд з Нігерією, а Грузія друга по некорумпованості країна в Європі. Краще Данії та Німеччини! Я взяв розбиту країну і зробив з неї цукерочку! А ви взяли приголомшливу країну Україну, які у вас були ресурси в 90-х, коли ви нею заволоділи, та зробили її гіршою, ніж в Африці “, – заявив Саакашвілі.

Він висловив думку, чому Бойко і проросійським силам не вдалося перетворити Україну на успішну країну.

“Знаєте, чому це відбувалося? Все дуже просто! (…) Ви і політик так званий і бізнесмен. Як так вийшло, що я був президентом і у мене майже нічого немає, а ви мультимільярдер?” – запитав політик.

Варто відзначити, що Бойко вельми некомфортно себе відчував під час заяви Саакашвілі. Він крутився на стільці і прочищав горло, однак перебити того так і не наважився.

“Я найзапекліший ворог твого хазяїна!”: Саакашвілі в прямому ефірі розмазав нардепа по повній програмі