Лукашенко передбачив все, але такого пiдлoгo yдaрy не очікував: Щoйнo в ЄС заявили, що з понеділка розпочинають вводити…

Європейський Союз вирішив ввести санкції проти Білорусі у зв’язку з жорсткими розгонами акцій протесту після фальсифікації результатів виборів президента.

Таке рішення ухвалили міністри закордонних справ 27 країн Євросоюзу, передає джерело ТАСС у делегації однієї з європейських країн у Раді ЄС. Засідання проходить у п’ятницю, 14 серпня, в Брюсселі.

Санкції, швидше за все, будуть спрямовані на “офіційних осіб Білорусі, відповідальних за застосування насильства та порушення прав людини”.

“Консенсус є. Політичне рішення про введення санкцій досягнуте”, – сказав співрозмовник.

Відзначимо, в Білорусі спалахнули масові протести 9 серпня після завершення голосування на виборах президента. Люди почали виходити на вулиці міст, в той час як правоохоронці застосували силу для розгону демонстрантів. У підсумку кілька днів у багатьох містах відбувалися зіткнення між силовиками і учасниками протестів. Були затримані близько 7 тисяч осіб. Їм інкримінують участь у несанкціонованих заходах.

Джерело

Лукашенко передбачив все, але такого пiдлoгo yдaрy не очікував: Щoйнo в ЄС заявили, що з понеділка розпочинають вводити…