Після вчорашнього скандалу: Батько Зеленського вранці злісно заявив. “Чому я повинен відмовлятися?” – Це не блат

Олександр Семенович Зеленський прокоментував «Страні» новину про те, що йому хотіли призначити довічну державну стипендію як заслуженому діячеві освіти.

«Мені взагалі особисто нічого не треба. Я не потребую цього взагалі. Ось моя яка думка. Це ще півроку тому по всій Україні, в кожному інституті проводили збори, і самі колективи висували педагогів на цю стипендію. З нашого інституту висунули дві кандидатури – мене і ще одну людину. Таких як я – повно по всій Україні. Це щороку вручають такі стипендії. І при Порошенку таке було. І мене на стипендію висунули не тому, що я тато Зеленського – воно мені не треба. Колектив інституту мене висунув, на науковій раді. Я навіть не знав результат – ось це вперше від вас чую. А ви думаєте, це блат від президента?

Ви знаєте, що і президент не бідна людина. І мені вистачає і зарплати, і пенсії. Я 28 років на об’єктах пропрацював, на живих, а не на хабарах. Моя позиція – що треба нагороджувати людей у ​​вищій школі, це правильно. А що, треба було заборонити колективу висувати моє прізвище? Вони мене висунули, я причому? Мене подавали вже на заслуженого діяча науки і техніки, і т.д., я відмовлявся. А в цей раз вирішив не відмовлятися.

А чому я повинен відмовлятися? ».Нагадаємо, на засіданні в середу, 2 вересня, Кабмін зняв з розгляду проект указу президента Володимира Зеленського про присвоєння довічної державної стипендії видатним діячам освіти, в тому числі батькові глави держави Олександру Зеленському.

Про це свідчить документ, оприлюднений на сайті уряду, а також трансляція засідання уряду.

Так, згідно з проектом, довічну стипендію пропонувалося присвоїти п’ятьом діячам освіти, які досягли 70-річного віку. У тому числі – доктору технічних наук, професору Олександру Зеленському.

Але пізніше Кабмін зняв питання з порядку денного.

Відзначимо, розмір довічної стипендії для видатних діячів освіти становить 1,5 прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність. Тобто зараз це 2 568 грн.

Не забудьте поділитись цією новиною зі своїми близькими !

Після вчорашнього скандалу: Батько Зеленського вранці злісно заявив. “Чому я повинен відмовлятися?” – Це не блат