Знаю всі чекали на це давно, тому в березні на українських пенсіонерів чекає значне підвищення пенсій

Уже через місяць, в березні, в Україні почнеться наймасштабніше за дві тисячі двадцять перше рік зростання пенсій. Воно торкнеться десять мільйонів українських пенсіонерів. На березень намічена індексація пенсій.

Даний процес передбачає розрахунок нового базового показника, за яким нараховується пенсійна виплата – середньої зарплати по країні. Даний показник береться на підставі вибірки за три роки. Відповідно, з урахуванням цього нового середнього показника по-новому розрахують і пенсії.

Передбачається, що вони будуть індексовані на одинадцять відсотків. При цьому надбавка до пенсії в гривнях, безумовно, у всіх буде різна.

Фінансисти кажуть, що в середньому вона становитиме близько трьохсот вісімдесяти п’яти гривень (це при середній пенсії в три тисячі п’ятсот гривень). Зрозуміло, що у тих, хто отримує пенсійну виплату попоменьше середньої, величина індексації буде менше, а у кого пенсійна виплата вище середнього показника, той отримає ще більшу суму індексації.

Слід знає, що ця індексація буде стосуватися лише показника середньої зарплати, що входить в формулу розрахунку пенсії. Решту параметрів, за якими пенсійна виплата може рости (надбавок за сверхстаж або доплат для окремих категорій) це не стосується. Вони залишаться незмінними.

Знаю всі чекали на це давно, тому в березні на українських пенсіонерів чекає значне підвищення пенсій