Фаріон просто знuщuла її – шоkуючa правда cплuвлa на поверхню. Звіробій в аyтi – зблiдлa, такого нiхтo не oчiкyвaв

На 3ахlдній Україні почuнається “бuтва патріотuчнuх сuл”. Її вuклuкала, як не дuвно, Маруся Звіробій – колuшня атошнuця, яка йде в Раду від партії Пoрoшенка “Європейська солідарність”.

Вона стала скандально відомою в 2019 році, коли пригрозила смертю Володимиру Зеленському (зараз її з цього приводу судять, але до вироку історія може взагалі не дійти).

Маруся (справжнє ім’я – Олена Самбул) в грудні стала кандидатом в депутати на довиборах по мажоритарному округу в Івано-Франківській області. Але амбіції зайти в парламент є і у місцевих політичних “зірок” з числа націоналістів.

Наприклад, у “Свободи”, від якої в Раду на тому ж окрузі може балотуватися один з її лідерів Руслан Кошулинський.

Буквально сьогодні партія Тягнибока почала публікувати компромат на Звіробій.

Функціонер “Свободи” Ірина Фаріон у себе в Фейсбуці залишила посилання на матеріал про атошне минуле Марусі Звіробій.

Цю статтю ще з минулого року часто репостили націоналісти. Її автором вважають снайпера батальйону “Сонечко” Назарія Мудрого (цей батальйон з орбіти “Правого сектора” був замішаний в мукачівській перестрілці 2015 року).

Автор воював на фронті з травня 2014 по квітень 2019 року. І каже, що знає особисто Марусю Звіробій.

“Залазив у майже всі “чорні діри” цієї війни, тому маю право описати Марусю Звіробій, або Маньку Облігацію, як ми її називали. Вона в 2014 році з’явилася на нараді ДУК ПС в Києві. І відразу весь наступний час ми всі повинні були шукати і скидати кошти на якийсь міфічний полігон, де тренують наші основні сили”.

Він заявляв, що розповіді Звіробій про те, як вона тренувала бійців добробатів – так званих “ведмедів”, – брехня. І натякає, що вона “пробивала” посвідчення учасників бойових дій для дітей топових політиків – Луценка Порошенка і Турчинова.

А також – збирала гроші на гуманітарну допомогу, якої ніхто не бачив.

“Тобто спецназ ДУК ПС повинен був прийти на підкріплення в найважчі часи. Потім Карлівка, Піски, Авдіївка, Красногорівка, Ясинувата, Іловайськ, ДАП, Дебальцеве – а Марусині ведмеді не йдуть! Ми мремо і розуміємо, що ми і нам подібні і є підкріплення. Звичайно, один раз на нараді ми піднімаємо питання, куди поділися кошти і волонтер, а у відповідь – не ваші справи.

Ми рвемося на полігон, а нам – це не для вас, це для “спецвійськ !!! Ми женемо на Маньку – де спецназ, а вона з психом заявляє, що їй немає місця серед нас. Потім Манька спливає на тому, що дітки типу Луценка, Порошенка і Турчинова – все зі статусами УБД, які воювали десь на секретних фронтах з Манькою!!!

Тобто Облігацію тримали у себе Рошенівці, щоб вона свідчила про героїзм їхніх дітей. Одного разу Манька дзвонить нам в підрозділ з вимогою: “стільки то коштів, місця в санаторіях Закарпаття ….” На цьому наше спілкування закінчилося. Я воював майже на всіх гарячих позиціях, і ніде, ніколи не бачив спецназ Звіробій … ніде і ніколи “, – пише “друг Мудрий “в статті, яку розмістила Фаріон.

Коментарі прихильників Фаріон відповідні. Вони критикують Порошенка і кажуть, що справи у нього погані, раз поставив проти Кошулинського Звіробій.

Нагадаємо, битва за округ №87 на Івано-Франківщині розгортається після місцевих виборів 2020 року. Зіновій Андрійович, нардеп від “Слуги народу”, який пройшов звідси в Раду, виграв вибори мера Надвірної. І склав депутатський мандат.

Після цього Рада призначила на 28 березня довибори.

З огляду на настрої місцевого населення, у Порошенка вирішили направити на округ “радикальну” Марусю Звіробій, яка давно була в орбіті його партії (з моменту погроз Володимиру Зеленському).

“Свобода” ж, судячи з усього, готується виставити другу особу своєї партії – Кошулинського. Принаймні, такий намір 29 січня висловив він сам, опублікувавши “програмну” статтю в одній з газет. Після чого Фаріон і опублікувала статтю з компроматом на Звіробій.

Фаріон просто знuщuла її – шоkуючa правда cплuвлa на поверхню. Звіробій в аyтi – зблiдлa, такого нiхтo не oчiкyвaв