Це вибух! Фірташ не чекав – СБУ увірвалось. Тотальна облава, олігарх у змові. Гроші в ОПЗЖ – конфіскувати!

Посадовці «Львівгазу» зумисне створювали борги споживачам, вимагаючи з них хабарі, з яких фінансували політиків

У середу, 24 березня, слідчі СБУ провели обшуки в адміністративній будівлі та виробничих приміщеннях ПрАТ «Львівгаз».

Про це ZAXID.NET стало відомо з власних джерел. У прес-службі компанії цю інформацію підтвердили, наголосивши, що їм ще не відома причина обшуків. За інформацією голови Львівської ОДА Максима Козицького, обшуки у компанії проводять через корупційні зловживання посадовців «Львівгазу», які вимагали хабарі в абонентів. Отримані гроші посадовці витрачали на фінансування двох політичних партій на Львівщині. Одного з фігурантів цієї справи уже затримали, ще у кількох тривають обшуки.

Працівники СБУ заїхали на територію «Львівгазу», що на вул. Золотій, близько 14:00. Зараз озброєні силовики проводять обшуки у будівлі, де працює керівництво «Львівгазу». Також працівники СБУ перевірили інші приміщення компанії, зокрема цехи та приміщення де зберігається обладнання.

За даними ZAXID.NET, обшуки провели у топ-менеджерів «Львівгазу», зокрема у технічного директора «Львівгазу» Олександра Ганжі.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький повідомив у Facebook, що працівники «Львівгазу» умисно звинувачували абонентів у нелегальному використанні газу навіть, якщо таких фактів не виявляли. Одного з фігурантів справи затримали на хабарі 130 тис.

«Також за даними слідства, працівники відділу економічної безпеки «Львівгазу» вимагали хабарі з тих абонентів, які несанкціоновано відбирали газ з розподільчої мережі. І в обмін на це вони обіцяли не вживати ніяких заходів. Теж за гроші», – написав Козицький у Facebook.

За словами Козицького, оперативники СБУ та прокурори встановили, що отримані кошти від протизаконних дій частково спрямовувались на фінансування політичної діяльності двох партій на Львівщині.

«Також оперативні співробітники СБУ та прокурори встановили, що отримані кошти від протизаконних дій частково спрямовувались на фінансування політичної діяльності на Львівщині однієї «суперпатріотичної» партії та «ОПЗЖ», – написав Козицький.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Встановлюється причетність керівників усіх ланок АТ «Львівгаз» до протиправної діяльності. Перевіряється причетність інших посадовців до функціонування корупційної схеми. Тривають слідчі дії.

За інформацією прес-служби СБУ, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) ККУ. Зараз слідчі встановлюють причетність керівників усіх ланок «Львівгазу» до корупційної схеми.

Нагадаємо, Наприкінці грудня 2020 року Антимонопольний комітет оприлюднив дані про чистий дохід 19-ти газових компаній, які належать до складу Групи РГК, що пов’язана з олігархом Дмитром Фірташем.

Сьогодні в Україні близько 70% розподілу газу в країні забезпечує група облгазів під брендом «Регіональна газова компанія» (РГК) Дмитра Фірташа, повідомляли Наші гроші.

У грудні 2019 року Антимонопольний комітет оштрафував 16 облгазів групи РГК Дмитра Фірташа на 278 мільйонів гривень за неправомірні донарахування побутовим споживачам обсягів використаного природного газу.

Джерело:korupciya.com

Це вибух! Фірташ не чекав – СБУ увірвалось. Тотальна облава, олігарх у змові. Гроші в ОПЗЖ – конфіскувати!