У ці хвилини! Зеленський зробив це – Тупицький все. Указ підписано – скандальна відставка. Українці аплодують!

Президент Володимир Зеленський скасував указ від 14 травня 2013 року про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду України. Відповідний документ український лідер підписав 27 березня.

Про це повідомляє Офіс президента.

Також документ, який підписав Зеленський, скасовує указ експрезидента Віктора Януковича про призначення суддею КСУ Олександра Касмініна.

Таке рішення Зеленський ухвалив “з метою гарантування дотримання Конституції України, прав і свобод людини та громадянина, забезпечення державної незалежності й національної безпеки, керуючись національними інтересами України”.

Окремі судді Конституційного Суду України, призначені Віктором Януковичем, продовжуючи виконувати свої повноваження, створюють загрозу державній незалежності та національній безпеці України, що порушує Конституцію України, – мовиться в указі Зеленського.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, Тупицький став суддею КСУ ще в травня 2013 року з легкої руки Януковича. До того він працював звичайним суддею першої інстанції. Тупицький віддячив Віктору Януковичу за своє призначення, проголосувавши за рішення, яке дозволило президенту-втікачу узурпувати владу. На диво люстрація зовсім не зачепила Тупицького.

Зараз вже ексглаву Конституційного Суду Олександра Тупицького підозрюють у наданні неправдивих свідчень та в підкупі свідка. Зокрема, 19 січня 2021 року слідчі ДБР повідомили Тупицькому  про підозру.

Тупицького відсторонили від виконання посадових обов’язків до 28 березня. Однак за даними журналістів “Схем”, на нього й досі розподіляють справи. Таких випадків було щонайменше 3.

Джерело:korupciya.com

У ці хвилини! Зеленський зробив це – Тупицький все. Указ підписано – скандальна відставка. Українці аплодують!