Не відрізнити. Смачні кабачки зі маком ананасів

Ви любите консервовані ананаси чи любите дійсно смачний компот? Приготувати його можна дуже просто, навіть не використовуючи цей екзотичний фрукт. Його легко можна замінити чимось, на що, мабуть мало хто сподівається – кабачками. Однак результату дивуватися нема чого, адже це дуже смачний і соковитий овоч, м’якоть якого нагадує ананас. Втім, зі смаком теж не буде проблем, і в підсумку ви навіть не зрозумієте, компот у вас з кабачків чи справжній ананасовий.

Ділюся рецептом приготування:

Спочатку вимийте і очистіть кабачки. Потім наріжте їх кружечками товщиною 1,5-2 см. Потім виріжте серединку кожного кружечка і видаліть з кабачків все насіння.

Тепер приготуйте сироп. Налийте ананасовий сік у середню каструлю та додайте цукор і лимонну кислоту. Однак, якщо ви вважаєте, що він занадто слабкий, ви також можете використовувати екстракт ананаса.

Дайте всій суміші трохи покипіти, а потім покладіть в неї нарізані кабачки. Варіть їх на повільному вогні, постійно помішуючи, приблизно 15-20 хвилин, поки вони трохи не розм’якшаться. Нарешті рівномірно розмістіть їх по чистих стерилізованих банках і залийте ананасовим сиропом до країв. Щільно закатати банки, перевернути догори дном і дати охолонути до кімнатної температури. Потім зберігайте їх у прохолодному місці.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 кг
  • Ананасовий сік – 1 л
  • Цукор – 200 г
  • Лимонна кислота – 2,5 ч. л.
Не відрізнити. Смачні кабачки зі маком ананасів