Жoднuх бiльшe yмoв і нiякuх пoстyпoк, я дaю Пyтiну oстaннiй шaнc для вuвeдeння вiйcькa, iнaкшe…

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив президент України Володимир Зеленський, – передає Хвиля з посиланням на The Guardian.

За словами Зеленського, для цього він може піти на угоду з Путіним. Однак, президент пригрозив вийти з переговорів через рік, якщо не буде ніякого прогресу.

«Час минає … Уряд може витратити один рік на угоду. Тоді це має бути реалізовано. Більше не можна », – заявив він.

Він також підкреслив, що його зустріч з Путіним в Парижі в грудні мала «кілька емоційних аспектів».

«Думаю, він мене почув. У мене було це почуття. Сподіваюся, це не помилкове відчуття », – додав Зеленський.

При цьому, президент зазначив, що для Ангели Меркель і Еммануеля Макрона, двох інших лідерів «Нормандське четвірки», було важливо чинити тиск на Путіна.

Зеленський сказав, що лідери Франції та Німеччини підтримують Україну, але висловив стурбованість зусиллями Макрона з одночасного відновлення відносин з Москвою, сказавши: «Ви не можете грати на два фронти».

Зеленський уточнив, що річний строк обчислюється з першого саміту «нормандської четвірки» в грудні.

«Я не витрачу п’ять років, які мені дали українці, на роботу в Мінську. Я не буду цього робити », – сказав він.

Також Зеленський попередив, що, в разі виходу з переговорного процесу, у нього є кілька варіантів подальших дій. Однак, які це варіанти і їх деталі, він розкривати відмовився.

Президент підкреслив, що мирні переговори відволікають від його внутрішньої порядку денного, яку «розгойдують» політичні чвари, в результаті чого на цьому тижні було призначено новий уряд.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський підтвердив інформацію про те , що українська сторона в Мінську передала список з 200 осіб, яких Київ хотів би повернути в рамках обміну.

У свою чергу, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів переговори із заступником керівника Адміністрації Президента Російської Федерації Дмитром Козаком,  новим кураторам з питань Донбасу .

А на думку грузинського дипломата Бачо Корчілава, в початку російсько-української війни винні політичні амбіції.

«Проблема полягає в тому, що війна відбувається не тому, що ми її хочемо чи не хочемо. Війна відбувається тому, що чиїсь політичні інтереси категорично не хочуть еволюційного шляху розвитку, так як для їх політичної системи – це осиковий кілок в серце », – упевнений дипломат.

Жoднuх бiльшe yмoв і нiякuх пoстyпoк, я дaю Пyтiну oстaннiй шaнc для вuвeдeння вiйcькa, iнaкшe…