“Нас просто oбмaнyли!”: Українські лiкaрi шoкoвaнi дoплaтaмu до своїх зaрплaт. “Завтра звільняюся”

Українські медики, які сьогодні працюють з людьми, що заразилися уханьским вірусом, не отримали обіцяні доплати.Вірніше, доплати вони отримали, але ці гроші виявилися настільки мізерними, що медики вважають це за образу, а деякі з них зібралися звільнятися, передає ТСН.

Так, Ольга Пидручняк з Тернопільської області отримала в якості доплати 663 гривні, а медсестра Галина з Івано-Франківська – 161 гривню. Як пояснили в бухгалтерії, доплату рахували за години, проведені в палаті пацієнта.«Завтра звільняюся», — заявила Галина журналістам, зазначивши, що не готова ризикувати здоров’ям заради таких грошей.

Медсестра Ольга із Тернопільщини у соцмережі публікує виписку з зарплатного рахунку. Подзвонила до бухгалтерії і там їй пояснили: 662 гривні – це і є її 300% від окладу за те, що працювала із інфікованими коронавірусом. Тільки рахували його по годинах – скільки медсестра була в палаті пацієнта.

“Ми приймали хворих в першу чергу. Я ризикую здоров’ям своєї сім’ї за 600 гривень. Ми всі думали, що це буде 300 процентів від зарплати”, — говорить медсестра.

Ці суми медперсонал отримав на тлі обіцяних 300% від окладу. Виявилося, що більшість медиків отримали мізерні доплати – від 100 до 1000 гривень. Правда, в деяких областях місцева влада доплатила медикам з місцевого бюджету.Відзначимо, що в мережі спливло ще багато таких історій. Крім цього, українці взялися критикувати владу.

«Зеленський застрілися зі своєю командою — бандою… Своїм — шалені зарплати, а медикам кістки кинули», «Якого біса відбувається??? Де обіцяні гроші?», «Як кажуть грошей немає але ви тримайтеся», «Як завжди Кинули Всіх Медиків! Нічого Нового!!!», — пишуть користувачі мережі.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я ще місяць тому пообіцяло медикам доплати, але реальні гроші лікарі так і не отримують. Тепер у МОЗ обіцяють, що медперсонал отримає повноцінні доплати до зарплати за квітень, у березневу вони нібито не увійшли. 

Джерело

“Нас просто oбмaнyли!”: Українські лiкaрi шoкoвaнi дoплaтaмu до своїх зaрплaт. “Завтра звільняюся”