Думали що не помітять? «Це уже є фактично злочин»: Турчинов розніс підписані в Мінську документи

Підписання документу з так званими «Л/ДНР» є злочином проти безпеки України Про це заявив екссекретар РНБО Олександр Турчинов в ефірі програми «Червона лінія з Сергієм Висоцьким» на каналі Еспресо.TV.

«Розпочалося активно анонсоване перемир’я. Через годину після цього, ворог продовжує обстрілювати наші позиції. Нащо забороняти відповідати? Пам’ятаєте реакцію Пескова: «А до чого тут Росія? Нехай ведуть перемовини з «Л\ДНР»». Росія цими угодами так званими, все одно починає втягувати українське керівництво в прямі стосунки з їхніми маріонетками, з якими спілкуватись взагалі не варто», — заявив Турчинов.

Він вважає, що треба повернутись до закону про деокупацію, де вони записані як військові окупаційні адміністрації РФ.

«З ким ви хочете вести переговори? Це є проблема, це є катастрофа, коли Росія нахабною цинічною грою приведе їх до спілкування саме з тими, з ким нема сенсу про щось говорити. Вони просто виконавці команд Генштабу РФ», — сказав екссекретар РНБО.

За його словами, перемир’я — дійсно вперше підписаний Україною документ, де є посилання на якісь військові формування «ЛДНР».

«Я хочу знову повернутись до закону «Про деокупацію», там нема «ЛДНР», є окупація російськими військами. Як ви порушуєте закон, підписуючи такі безумні речі. Це уже є фактично злочин. Злочин проти безпеки власної країни. Тоді виходьте з ануляцією закону», — підсумував Турчинов.

Джерело

Думали що не помітять? «Це уже є фактично злочин»: Турчинов розніс підписані в Мінську документи