Верховний суд визнав законним недопуск дітей без щеплень до навчання. ВІДЕО

Темпи вакцинації від інших інфекційних недуг, згідно з календарем щеплень, уповільнилися.

У Центрі громадського здоров’я підрахували, що, приміром, вакциною від кору, паротиту та краснухи від початку пандемії щепили на 10% менше людей.

Тим часом Верховний суд визнав, що не допускати нещеплених дітей до навчання у колективі — законно.

Більш детально — у матеріалі ТСН.19:30. 

У рішенні суду йдеться, що індивідуальні інтереси не можуть протиставлятися інтересам суспільства.

Тому не пускати нещеплених дітей до закладів освіти — законно. Вони ж здобувати освіту мають право й альтернативними способами. Коментувати це рішення ініціаторка позову відмовилася, від родини говорить їхня адвокатка.

Що всі три суди були не на їхню користь, переконана, — це змова. Механізм недопуску невакцинованих, каже, простий: без усіх щеплень, згідно з офіційним календарем, лікар не повинен видавати медичну довідку. Без цієї довідки не мають зараховувати до закладів освіти. Якщо ж дитині протипоказана вакцинація — має бути висновок лікарсько-консультативної комісії. 

У центрі громадського здоров’я відзначають: від початку пандемії коронавірусу темпи вакцинації на інші інфекційні недуги дещо скоротилися.

Так, вакциною від кору, паротиту та краснухи — щепили на 10% менше людей. Нині темпи вакцинації намагаються надолужити. В країні є усі необхідні вакцини, згідно з календарем щеплень.

Верховний суд визнав законним недопуск дітей без щеплень до навчання. ВІДЕО