Укрзалізниця купила в депутата кондиціонери вп’ятеро дорожче, ніж у магазинах

Укрзалізниця придбала у АТ “Завод Екватор” кондиціонери для пасажирських вагонів уп’ятеро дорожче за звичайні.

Філія Укрзалізниці “Центр забезпечення виробництва” придбала кондиціонери на загальну суму 28,43 млн грн, – пише Газета.юа.

До кінця 2020 року виробник зобов’язаний поставити 19 комплектів дахової системи кондиціювання повітря з індивідуальним регулюванням температури в кожному купе. Вартість комплекту для одного вагона склала 1,50 млн грн.

Кондиціонери АВК-25 мають продуктивність охолодження 30 кВт і обігріву в режимі теплового насосу 20 кВт.

Найдорожчим і найпотужнішим серед кондиціонерів в інтернет-магазинах є канальний інверторний Mitsubishi Heavy FDU250VS за 323 тис. грн. Він має продуктивність охолодження 25 кВт і обігріву 28 кВт. Ціна кондиціонера в магазині вп’ятеро менша від ціни для Укрзалізниці.

“Завод Екватор” належить голові наглядової ради Сергію Кантору. Він є депутатом Миколаївської міськради від партії “Наш край”. Директором заводу є Юрій Неделько.

Єдиним конкурентом на конкурсі було харківське ТОВ “НВО А.Т.О.Р.” Володимира Морозова із продукцією “Екватора”. Ніхто не знижував ціну під час аукціонів.

ТОВ “ЕЛПО Україна” марно вимагало від замовника розділити предмет закупівлі. За його словами, виробником кондиціонера є “Екватор”, а пульта регулювання температури – А.Т.О.Р. Фірма заявила, що замовник умисно обмежив вільну прозору конкуренцію.

Британська компанія Tida Technic Ltd вимагала від замовника об’єднати 15 однотипних тендерів. Фірма заявила, що “Центр забезпечення виробництва” роздробив закупівлю, щоб провести звичайні відкриті торги замість відкритих торгів із публікацією англійською мовою і перекваліфікацією. Раніше АМКУ за скаргою ТОВ “НТП “Трансінвест” наказав скасувати загальний тендер очікуваною вартістю 46,39 млн грн через допущення до оцінки менше двох тендерних пропозицій, бо А.Т.О.Р не пройшов прекваліфікації.

Источник: amazing-ukraine.com

Укрзалізниця купила в депутата кондиціонери вп’ятеро дорожче, ніж у магазинах