Лiкaрi прuхoвyють cпрaвжню прaвдy про кoрoнaвiрyс. Людина яка пeрeхвoрiє, буде 15 років мyчuтucя від…

Тисячам пацієнтів, переборовшім коронавіруc, загрожує ураження легень, серця та інших органів, причому на одужання піде до 15 років, попереджають фахівці з інтенсивної терапії.

Про це пише авторитетне видання The Times (Велика Британія) Збиток, нанесений вірусом безпосередньо, а також інтенсивні медичні процедури, необхідні для порятунку хворих в критичному стані, приведуть до утворення рубців на легких, пошкодження нервів і психологічну травму, попереджає Факультет інтенсивної терапії, який відповідає за підготовку лікарів-реаніматологів в Великобританії.

Аналіз захворюваності коронавірусів в Китаї та інших країнах показує, що у 17% пацієнтів, що поступили в інтенсивну терапію, розвивається синдром гострої дихальної недостатності – летальну захворювання з рівнем смертності близько 40%.

«Вплив коронавируса на інтенсивну терапію в корені змінить методи роботи сестринського і лікарського персоналу під час пандемії і її інтенсивність», – сказав доктор Деніел Брайден, заступник декана Факультету інтенсивної терапії.

Синдром гострої дихальної недостатності викликає потужну запальну реакцію в легенях, яка призводить до витоку рідини з кровоносних судин в простору, де належить бути повітрю. Дихання без медичної допомоги стає неможливим.

Лікарям інтенсивної терапії цей синдром знаком, тому що він супроводжує такі інфекції, як грип і пневмонія, а також травми грудної клітини.

На його частку припадає близько 10% випадків інтенсивної терапії, проте зі спалахом коронавируса число пацієнтів з синдромом гострої дихальної недостатності зросте аж до критичної нестачі ліжок для інтенсивної терапії.

У Великобританії таких налічується близько 4 000 – на душу населення це набагато менше, ніж в країнах Євросоюзу,

– причому до 80% вже зайняті пацієнтами з іншими захворюваннями «Смертність від синдрому гострої дихальної недостатності становить від 30 до 40%,

– говорить Майкл Меттей, професор медицини Каліфорнійського університету в Сан-Франциско і загальновизнаний експерт по цій хворобі.

– Ніякого спеціального лікування не існує, хіба що приспати пацієнта і покласти його в апарат штучної вентиляції легенів для відновлення.

У тих, що вижили згодом значно обмежена рухова активність і спостерігається знижений фізичний якість життя через яскраво вираженого виснаження м’язів і слабкості ».

Джерело

Лiкaрi прuхoвyють cпрaвжню прaвдy про кoрoнaвiрyс. Людина яка пeрeхвoрiє, буде 15 років мyчuтucя від…