Лікарка зі США Іванка Небор: Що робити з кoронавірусом в Україні? Єдиний ефективний метод боротьби з кoронавірусом – соціальна ізоляція.

Що робити з коронавірусом в Україні. Єдиний ефективний метод боротьби з коронавірусом – соціальна ізоляція. Справа не у паніці. І навіть не у ЗМІ. Справа у жахливих подіях, які відбуваються в Італії. А до цього відбувалися в Китаї. Вчора в Італії за добу загинуло 400 людей. За добу. Все починалося з того, що людям рекомендували мити руки і залишатися вдома.

Самі італійці потім коментували, що не сприймали це серйозно. Продовжували ходити на зустрічі, гуляти в парках з дітьми, сидіти у кафе. Адже як можна боятися того, чого не видно. Ситуація почала змінюватися швидко. Через два тижні лікарні переповнені хворими. Вірус легко передається від людини до людини на відстані 1,5 м. Ба більше, симптоми наступають не одразу. Людина може деякий час почувати себе добре, але при цьому активно заражати інших. Це взагалі зараз не про відповідальність кожного.

Це про регулювання проблеми на рівні держави. Летальність зростає вже не за рахунок того, що вірус стає сильніший. Ні. А за рахунок масовості поступлень до лікарні. Жорстокий підрахунок апаратів дихання на кількість людей, що її потребують. Лікарі обирають кому давати підтримку кисню, а кому ні. Не потрібно думати, що це обійде нас.

Це не обійшло ЖОДНУ країну у світі. Друзі, Україна не буде вийнятком. Повідомлення, що в Україні “достатня кількість” апаратів штучного дихання не несе сенсу. В нашій країні наразі проживає 38 млн людей. І вони не тільки у містах. А й у населених пунктах, де найближчі лікарні можуть не мати потрібної апаратури. Або ж навіть лікаря. Єдине вірне рішення, те, яке прийняли всі розвинені країни – повна ізоляція людей.

Так, це те, що зупинить вірус. Зупинить навантаження хворими у лікарнях. Зупинить летальність. Банальний приклад. США – країна з однією з найбагатших медичних систем світу. В них є апаратура. В них є мед персонал. При цьому, вони ввели надзвичайний стан. Закрили всі ресторани, кав’ярні, заборонили зустрічі на більш ніж 50 людей на наступні 8 тижнів. Все доволі жорстко. При тому, що реєстрація захворюваності відносно низька. То чому ж всі розвинені країни роблять швидкі і радикальні кроки, а в Україні досі всі на розслабоні.

Будьте пильні. Ви сидите вдома?

Іванка Небор

Лікарка зі США Іванка Небор: Що робити з кoронавірусом в Україні? Єдиний ефективний метод боротьби з кoронавірусом – соціальна ізоляція.