Правда про кopoнaвiрyс в Україні: світові 3Мl показали підтверджені факти, від яких стає мoтoрoшнo. Відео

Авторитетне всесвітнє видання Associated Press записало шокуючий матеріал і показало всьому світу на прикладі української медицини і коронавірусу, до чого призводить корупція і жадібність влади. Подаємо адаптований переказ матеріалу видання.

Система охорони здоров’я України насилу справляється з COVID-19, незважаючи на відносно невелику кількість випадків зараження в країні. З екранів телевізорів українців щодня запевняють , що ситуація під контролем, лікарям вистачає засобів захисту, лікарні забезпечені всім необхідним, але як показує даний матеріал, не все так гладко як хотілося б

Через відсутність системи фільтрації в деяких лікарняних моргах медпрацівникам доводиться проводити розтини на вулиці, а не в приміщенні.

Тисячі українців, які мали тимчасову роботу в Європі, повернулися додому через ситуацію з пандемією, дехто – заражений вірусом.

Оскільки пацієнти з COVID-19 потрапляють у переповнені стаціонари, деякі лікарі та медсестри повинні самостійно купувати захисні засоби або користуватися підручним обладнанням. Багато з них хворіють: медичні працівники становлять близько п’ятої частини всіх заражень коронавірусом в Україні.

«Душа моя плаче! – каже Микола Шарахлицький, анестезіолог у головній лікарні Чернівців. – Ми відчуваємо дефіцит медичного обладнання та захисних костюмів і в результаті ризикуємо інфікуватися».

«Я не вірю, що хоча б одна українська лікарня має все необхідне», – каже голова відділу інтенсивної терапії Костянтин Дроник, додавши, що їм «не вистачає всього».

Криза не могла вдарити у гірший час для України.

Постраждалу від корупції економіку виснажили шість років війни із сепаратистами на сході держави, яких підтримує Росія. Адміністрація президента України Володимира Зеленського, яка працює один рік, успадкувала від його попередника реформи сфери охорони здоров’я, що ще тривають. Реформи зменшили державні субсидії, залишивши працівників лікарень недооплаченими та погано забезпеченими необхідним обладнанням.

«Коронавірус показав, що це за медична реформа. Він показав, що лікарні не готові. Кількість інфекційних ліжок не готова до такого виклику. Заробітна плата, а це умови наших лікарів, умови, в яких вони працюють, де немає ремонту в лікарні вже багато років, і заробітна плата лікарів дуже мала», – стверджував Зеленський і додав, що в Україні не було й 1000 апаратів штучної вентиляції легенів у робочому стані.

«Сімейні лікарі утрималися від участи у вирішенні проблеми, – каже Іван Венжинович, 51-річний терапевт у місті Почаїв. – Лікарі не відвідують пацієнтів, вони консультують по телефону. Усі бояться заразитися вірусом».

У лікарні Почаєва немає спеціаліста з інфекційних захворювань: один звільнився, а в іншого діагностували COVID-19.

«Усі люди втекли, а ті, хто залишився, працюють понаднормово через цю реформу», – каже Венжинович.

12 березня влада запровадила суворий карантин, доповнений патрулями поліції і суворими обмеженнями на користування громадським транспортом. Селяни, підприємці й інші наполягали на тому, щоб полегшити правила, і уряд зрештою заявив про послаблення карантину з понеділка. Однак лікарі побоюються, що це призведе до нової хвилі зараження.

«Можете побачити цю сумну картину нашої підготовлености, і це відбувається на четвертому місяці епідемії», – каже патолог із Тернополя Олег Стецюк, який має на собі жовтий захисний костюм, виготовлений для нього його другом – взуттєвим майстром.

«Україна була абсолютно непідготованою до епідемії, і велике питання, чи готова вона зараз», – підсумовує пан Олег, додаючи, що влада відхилила його прохання надати намет для розтинів, посилаючись на брак коштів.

«За винятком медиків, чудових професіоналів, які є одними з найкращих у світі, у нас більше нічого немає», – зазначає 38-річний чернівецький фахівець-пульмонолог Ігор Фельдман, який має робочий стаж 15 років і заробляє 4600 гривень (174 доларів) на місяць.

Поділіться цим матеріалом з друзями і зробіть репост допису! Україна повинна дізнатись правду!

Правда про кopoнaвiрyс в Україні: світові 3Мl показали підтверджені факти, від яких стає мoтoрoшнo. Відео